Що треба знати про пільговий проїзд школяра у маршрутці: 5 відповідей

12324 0
14 липня депутати Львівської міської ради ухвалили рішення про запровадження пільгової вартості проїзду для школярів. Відколи діятимуть пільги і як дитині довести водію, що вона школяр, Tvoemisto.tv розповіла депутат Львівської міської ради Ірина Оршак
фото: nezhatin.com.ua

фото: nezhatin.com.ua

1. Яка вартість проїзду для школяра?

"Нині школяр у маршрутці повинен заплатити 4 гривні. Для них діє пільговий проїзд у тролейбусах та трамваях. Згідно з новою ухвалою, школярі платитимуть половину вартості за проїзд у автобусах. Так, з 1 вересня ціна становитиме 2 гривні за проїзд. Нова ухвала не розповсюджується на дітей із багатодітних сімей та тих, хто уже користувався пільгами - для них нічого не змінюється".

2. Як довести, що дитина - школяр?

"Нововведення розповсюджуються на школярів від першого до одинадцятого класу. Єдина проблема полягає у тому, що нині немає учнівського квитка. Тобто дитина немає документа, який би посвідчував її статус школяра. Водіям залишається візуально відрізнити школяра від не школяра".

Читайте також: Освіта 3.0. Для реформи Львову достатньо двадцять нестандартних шкіл

3. Як дитина може себе захистити?

"Якщо водій відмовляється везти школяра за пільговою ціною, дитина може поскаржитись на гарячу лінії міста - 15-80 або (032) 297-59-11, чи зателефонувавши до перевізника, який обслуговує маршрут".

4.Чи є обмеження?

"Половину вартості проїзду діти платитимуть уже з 1 вересня, діятиме пільгова ціна впродовж навчального року. За повну вартість школяр буде їздити на вихідних - у суботу та неділю. Пільги діють тільки у період навчання. У маршрутних автобусах обов'язково повинні розвісити інформаційні листівки з правилами пільгового проїзду для школяра"

5. Хто відшкодовуватиме перевізникам кошти?

"Перевізники відшкодовуватимуть кошти за пільговий проїзд школярів самотужки. З міського бюджету жодних фінансувань непередбачено"

Читайте також: Бізнес, батьки та вчителі: як змінити шкільну освіту у Львові. Відео

Розмовляла Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!