Що працюватиме у Львові під час карантину. Перелік

11095 0
Лікарні надаватимуть тільки ургентну допомогу.
Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

У Львові міська комісія з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про те, аби на час карантину – до 3 квітня – закрити у Львові всі торговельні заклади і заклади громадського харчування, окрім продуктових магазинів та аптек. Про це під час брифінгу сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, ТРЦ, сауни, салони краси і навіть стоматологічні кабінети мають бути закриті.

«Працюватимуть продуктові крамниці, супермаркети, АЗС, спеціалізовані магазини дитячого харчування, аптеки», – сказав Андрій Садовий.

Наразі, додав він, працюють також відділення банків та ощадкаси, проте їм рекомендують перейти на безконтактний режим, а працівникам застосовувати засоби індивідуального захисту.

«За відсутність підпорядкування рішенню комісії буде жорстоке покарання – ніяких саун, ніяких салонів краси не має працювати. Правоохоронні органи будуть стежити за цим, я говорив з Василем Віконським (керівник ГУ Нацполіції у Львівській області – ред.). А в першу чергу буде громадський осуд», – сказав міський голова.

Лікарні міста обслуговуватимуть лише термінови випадки, зокрема стоматології надаватимуть тільки ургентну допомогу.

У Львові, сказав Андрій Садовий, продовжать ремонтувати дороги, а ЛКП «Львівводоканал» виїжджатиме на аварійні виклики. Окрім того, у місті обмежать проїзд автобусів із інших населених пунктів.

Щодо церков, то, говорить Андрій Садовий, місто звернулось до Ради єпископів із цим питанням.

«Я чекаю розуміння від настоятелів, це дуже делікатне питання», – говорить він.

Водночас, додає міський голова, Верховна Рада має ухвалити закон, де буде «чорним по білому написано», яке покарання загрожує порушникам карантинного режиму.

Львів’янам радять без потреби не виходити з дому і перестати користуватись громадським транспортом.

Нагадаємо, карантин в Україні триватиме до 3 квітня. У країні зареєстрвоано 5 випадків захворювання на covid-19. У Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні із підозрою на коронавірус перебувають 8 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!