Що пропонує Великодній ярмарок у Львові: асортимент, ціни, майстер-класи. Відео

3923 0
Смаколики, сувеніри і галицька кухня вже чекають на львів’ян і туристів. Tvoemisto.tv відвідало Великодній ярмарок, аби дізнатися: чим цього року дивуватимуть продавці та чи «вдарить» по гаманцю шопінг на алеї проспекту Свободи.
Твоє місто

Твоє місто

Восьмий рік поспіль на алеї біля Оперного театру розташувалися центральна міська писанка та дерев’яні будиночки, що рясніють символічними сувенірами, іграшками, прикрасами та їжею на будь-який смак. Хоча ярмарок відкрився нещодавно, продавці вже зазначають: товар користується попитом менше, аніж минулоріч, хоча ціни, за їхніми словами, майже не змінилися. 

Ціни та асортимент Великоднього ярмарку 2017

Яблука в карамелі –  30 грн;

Арахісова паста – 55 грн;

Пряники (180 г) – 35 грн;

Свічки – від 10 грн;

Чаї – від 25 грн;

Карпатська медовуха – 75 – 100 грн;

Іменні металеві ложки – 100-150 грн;

Браслети ручної роботи – від 20 грн;

Ляльки-мотанки: маленькі – 20 грн, великі – від 75 грн;

Обручі для волосся ручної роботи – від 50 грн;

Писанки – від 15 грн, ручна робота – від 50 грн;

Мед – від 90 грн за 1 л;

Солом’яні корзини – від 150 грн;

Мило ручної роботи – від 50 грн.

*асортимент вказано лише частково

Читайте також: Великдень у Львові 2017. Програма

Хоча вироби ручної роботи коштують дорожче, все ж, як стверджують продавці, користуються попитом найбільше. Не відмовляють гості ярмарку собі і в смачненькому: продавці харчів на відсутність попиту не жаліються. 

Майстер-класи та цікавинки

Цьогоріч, за словами організаторів, кожну годину в межах ярмарку проводитимуть майстер-класи з писанкарства. Крім того, у Великодній майстерні, що працюватиме щоденно з 14-го до 23-го квітня, з 12:00 до 19:00, навчатимуть гончарству, ковальству, виготовленню ляльок-мотанок та іншим видам ремесла.

Читайте також: Великдень у бібліотеці. У Львові проведуть низку дитячих майстер-класів. Програма

16-го квітня о 12:00 львів’яни та гості міста зможуть відвідати театралізований великодній сніданок і дізнатися про всі традиції святкування Пасхи в Україні, що особливо буде цікавим для туристів. З 13:00 гостей очікуватиме флеш-моб «Гаївка із Софією Фединою», а з 15:00 – великодні співанки від львівських колективів.

Аби підтримувати чистоту алеї, організатори ярмарку долучилися до соціального експерименту Zero Waste Lviv та встановили додадкові сміттєві контейнери для всіх видів сировини.

Графік роботи

Великодній ярмарок працюватиме до 8-го травня.

Години роботи: будні з 10:00 до 22:00, у святкові та вихідні дні з 10:00 до 23:00.

Підготувала Аліна Петренко
відео: Володимир Барчук
монтаж: Аліна Петренко

 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!