Що робити і куди звертатися, якщо впало дерево

2617 0
У Львові фіксують падіння дерев через негоду.
ФОТО ІГОРЯ ЧОРНІЯ, ГАРЯЧА ЛІНІЯ МІСТА ЛЬВОВА

ФОТО ІГОРЯ ЧОРНІЯ, ГАРЯЧА ЛІНІЯ МІСТА ЛЬВОВА

Через значне похолодання на налипання мокрого снігу у Львові фіксують падіння дерев. За час негоди, станом на 12 грудня, впало 139 дерев та великих гілок. Аби їх крижувати та вивозити, у місті сформували 25 бригад. Загалом до цього процесу залучили понад сотню людей та 20 одиниць техніки. За даними директора міського департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, станом на 12 грудня зафіксували 15 випадків падіння дерев на автомобілі. Звернення від власників щодо відшкодування поки не надходили. 

Куди звернутися?

Необхідно телефонувати за номером 102 або 112, щоб зафіксувати факт падіння дерева. Після цього варто повідомити органи місцевого самоврядування. У випадку, якщо є постраждалі, потрібно викликати швидку допомогу за номером 103. Якщо дерево впало на електричні дроти, то потрібно викликати ще аварійну службу.

Яким має бути алгоритм дій?

  • Необхідно викликати відповідні служби;

  • Сфотографувати пошкодження з різних ракурсів;

  • Зафіксувати прив’язку до місцевості;

  • Якщо дерево впало на електричні дроти, то заборонено; підходити близько до місця аварії;

  • У випадку пошкодження майна, постраждалі можуть звернутися за відшкодуванням.

Хто відшкодує завдані збитки?

Якщо падіння дерева спричинило збитки, необхідно, перш за все, повідомити про це поліцію. Протокол складатиметься щодо особи, яка відповідає за утримання насадження – це може бути ЖЕК, ОСББ, банк, магазин чи будь-яка інша організація.Якщо це землі загального користування — то це прерогатива органів місцевого самоврядування. Згодом проводитимуть експертизу, яка визначить, з яких причин впало дерево. Якщо дерево впало через недбальство, то власник пошкодженого майна може розраховувати на відшкодування. 

Ірина Давосир
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!