Що робити, коли є бронь, а вручили повістку та чи можна уникнути відключень світла. Підсумки доби

1369 0
Нині 31 січня та 342 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Наш Київ

Фото: Наш Київ

Ситуація на фронті: Затримки Заходу з надання Україні далекобійної зброї, систем протиповітряної оборони і танків обмежили здатність України використати можливості для проведення більш масштабних контрнаступальних операцій на тлі невдач російської армії.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що російські війська володіли ініціативою та вели наступ із 24 лютого до 3 липня 2022 року, після чого їхні атаки досягли кульмінації. Україна перехопила ініціативу та почала широкомасштабний контрнаступ у серпні, звільнивши західну частину Херсонської області. Відтоді, йдеться у звіті, Україна не змогла почати новий великий контрнаступ.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує вести наступ на Лиманському та Бахмутському напрямках, зазнаючи великих втрат. Веде безуспішні наступальні дії на – Авдіївському та Новопавлівському. На Куп’янському та Запорізькому напрямках – обороняється. Відзначається зневіра особового складу підрозділів РФ у рішеннях власного керівництва та виснаження особового складу від інтенсивності боїв.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Новоселівське, Білогорівку Луганської області та Ямполівку, Спірне, Красну Гору, Парасковіївку, Бахмут, Кліщіївку, Іванівське, Авдіївку, Водяне, Первомайське і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження ворога та уразили 3 пункти управління і 2 склади боєприпасів.


Читайте також: Що робити, коли є бронь або відстрочка від призову, а вручили повістку. Пояснення. «Військовозобов’язаний, який має бронь від призову до мобілізації, усі документи, що це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде. Але, якщо воно вже так сталося, то зі всіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і ця повістка буде анульована», – повідомив керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

Ключові події:

1. Уряд планує підняти комунальні тарифи після закінчення опалювального сезону. Це дозволить збільшити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також проводити аварійні відновлювальні роботи.

Читайте також: На Львівщині «Нафтогаз» планує видобувати газ із вугільних пластів. Наразі тривають дослідні роботи на обраній ділянці;

2. Чи можна уникнути відключень світла в Україні. Роз’яснення експерта. Керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на запитання Tvoemisto.tv про те, чи допомагають відключення світла зменшити споживання, пояснив, що так, оскільки електроенергію вимикають в період пікового навантаження, коли енергосистема не може задовольнити рівень потреб споживачів. Крім того, масове заряджання пристроїв зазвичай припадає на період, коли споживання на низькому рівні;

Читайте також: «Львівобленерго» оштрафували на 85 тисяч гривень. За нібито «несвоєчасне оновлення інформації на сайті компанії у розділі «Чому немає світла», а саме актуалізації інформації що 30 хв». Інших порушень не виявлено.

На цю ж тему: У «Львівобленерго» пояснили, чому платіжки за світло не зменшились. Серед причини те, що коли є світло, споживачі максимально використовують електроенергію; Деякі енергозатратні прилади, як от бойлери та холодильники, у перші години після відновлення споживають більше електричної енергії; Через холодну погоду люди догрівають помешкання електричними обігрівачами.

3. Як українці можуть виїхати за кордон на лікування. Пояснення. Пропуск здійснюється за наявності документів, що підтверджують право на виїзд і в’їзд в Україну, та на підставі листа міністра охорони здоров’я України;

4. Курячі яйця в Україні будуть продавати по-новому. Що зміниться. Товар продаватимуть за категоріями: якість, вага, зовнішні особливості. До того ж курячі яйця поділятимуться на два класи «А» та «В». Яйця, які належатимуть до класу «А», мають бути чистими, з неушкодженою шкаралупою, з малорухливим жовтком без чітких контурів. Крім того, такі яйця повинні бути без сторонніх запахів;

5. Синоптики розповіли, якою буде погода на тижні у Львові. У вівторок, 31 січня, у Львові буде хмарна погода, часом мокрий сніг. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. В середу, 1 лютого, хмарно з проясненнями. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. 2 лютого синоптики прогнозують хмарність з проясненнями та мокрий сніг. Температура вночі 0 – 5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. В п’ятницю, 3 лютого, хмарно з проясненнями, часом сніг. Температура вночі 2 – 7° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла. В суботу, 4 лютого, – хмарність та сніг. Температура вночі 4 – 9° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!