На правах реклами

Що робити у Львові в негоду: три варіанти для туристів

2456 0
Осіння поїздка до Львова — приємна і комфортна, адже саме тоді легка прохолода перемагає літню спеку. Навіть непередбачувана погода не здатна зіпсувати чудові враження від старовинного міста. Навпаки, дощові прохолодні дні — найкращий час, аби відвідати пам’ятки старовини, не поспішаючи насолодитися ароматною львівською кавою та смаколиками у численних кав’ярнях і кнайпах.
Фото: Leopolis.news

Фото: Leopolis.news

Храми, палаци та органна музика

Найвизначніші культові споруди сконцентровані в центрі Львова. Тут розташований Домініканський собор (нині діюча греко-католицька церква Святої Євхаристії), Львівська Катедра, каплиці Боїмів та Кампіанів, Гарнізонний храм Святих Апостолів Петра і Павла, Вірменський собор тощо.

Найгарнішим у Львові вважається палац Потоцьких — велична споруда з мансардою у стилі французького бароко. Його адреса — вулиця Коперника, 15, неподалік від центру Львова. Триповерховий палац уміщує безліч віталень, залів для прийому гостей і бальних приміщень, оздоблених ліпниною, позолотою та мармуром. Каміни, пам’ятки живопису, старовинні меблі та шпалери дотепер збереглися в ідеальному стані. Із тильного боку споруди розташована величезна тераса, що сходами веде відвідувачів до парку.

У приміщенні костелу Святої Марії Магдалини розташований Будинок органної та камерної музики. За участі найбільшого в Україні діючого органу тут проходять музичні фестивалі та концерти.

Сучасні виставкові комплекси, музеї та самобутні кав’ярні

Поряд із палацом Потоцьких, на вулиці Коперника, 17, розташований найбільший осередок культурно-мистецького життя Західної України — Львівський палац мистецтв. Тут зазвичай влаштовують виставки, форуми, презентації тощо. Протягом року у виставковому комплексі загалом відбувається понад 200 заходів.

Надзвичайно цікавою є експозиція Музею-Арсеналу, розташованого на вулиці Підвальній, 6. Він розмістився в приміщенні XVI століття, де в старовину функціонував Міський арсенал. Музей знайомить відвідувачів із різними видами зброї, що збереглася з ХІ — поч. ХХ століть.

Частина приміщень Львівського історичного музею на площі Ринок належить Музею шоколаду, що пропонує до споглядання безліч солодких виробів — від мініатюрних до величезних, у людський зріст.

Вечірка в орендованій квартирі

Ви можете організувати веселощі в компанії друзів, не полишаючи помешкання. Достатньо обрати гарну музику, а замовити їжу та напої з доставкою додому у Львові — не проблема. І найголовніше: потрібно винайняти житло, пристосоване для проведення вечірок, а не лише для проживання. Оренда квартир подобово у Львові більш затребувана порівняно з готельним сектором. Житло безпосередньо від власника дешевше, аніж номер у готелі. До того ж, окрема квартира — це звичні домашні умови, власна повноцінна кухня, повний набір побутової техніки та абсолютна незалежність від готельного персоналу.

Приватне житло забезпечує більше зручностей для туристів, що мандрують великою компанією або ж з дітьми чи домашніми тваринами. На сервісі онлайн-бронювання Dobovo квартири для таких категорій туристів винесено в окремі групи. Це дозволяє швидко знайти потрібний варіант, не гаючи часу на вивчення всіх пропозицій.

Квартири для проведення вечірок — найдорожчі серед цих категорій. Але ж і можливостей для розваг вони надають набагато більше. Ці приміщення доволі просторі, що дозволяє облаштувати додаткові спальні місця (це роблять власники безплатно або за мінімальні кошти) і таким чином зекономити на оренді.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!