Школярів у Львові навчають домедичній допомозі та поведінці в надзвичайних ситуаціях. Відео

1150 0
Дітей вчили як діяти в тій чи іншій ситуації, як надавати домедичну допомогу та як правильно поводитися у разі надзвичайної ситуації.
Фото: Дарія Кучер

Фото: Дарія Кучер

У Львові навички з надання домедичної допомоги та поведінки в надзвичайних ситуаціях пройшли вже 3 тисячі школярів. Планують, що ще протягом цього та наступного місяців навчання повинні пройти всі учні 9-11 класів львівських навчальних закладів. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти Львова Леся Васюта.

Сьогодні ці навички освоювали діти з львівської гімназії «Престиж». Їх провели на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, що на вул. Клепарівській, 35. Учнів вчили, як надавати домедичну допомогу та як правильно поводитися у разі надзвичайної ситуації.

Читайте також: Бейджик, вода та ліхтарик. Батьків львівських учнів просять забезпечити дітей необхідним

За словами речниці Львівського університету безпеки життєдіяльності Вікторії Боднарчук, в їхньому університеті є три локації, на яких школярів вчать наданню допомоги – це теоретична частина (про що варто пам’ятати, як не розгубитися, що таке цивільна оборона), протипожежний захист (як діяти, коли почули запах диму, як евакуйовуватися в задимленому середовищі, що таке «червоні» кнопки на будівлях) та саме надання домедичної допомоги (як правильно робити непрямий масаж серця, накладати джгути, поводити себе в умовах надзвичайних ситуацій).

Читайте також: А якщо напад? В якому стані перебувають укриття у львівських школах

В університеті життєдіяльності такі навчання відбуваються вже вдруге. Цими вихідними «вишкіл» проходили пересічні львів’яни, які зареєструвалися на навчання.

Як додала Леся Васюта, правильно поводитися у надзвичайних ситуаціях, а також швидко евакуйовуватись, вчать школярів безпосередньо у навчальних закладах.

Читайте також: Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

«Є розпорядчі документи, що керівники навчальних закладів зобов’язані провести навчання з евакуації і для вчителів, і учнів. Директори організовують освітній процес самі, тож і навчання проводять у залежності від цього. Управління освіти лише зобов’язало директорам укомплектувати укриття», – каже вона.

За її словами, всі укриття мають бути розчищені, забезпечені місцем для сидіння, вогнегасниками, аптечками, питною водою, санвузлом. Також спільно з керівництвом навчальних закладів дійшли думки, що у шкільні укриття можна буде принести настільні ігри, лего, аби психологічний клімат у дітей був легший. Крім того, відповідно до розпорядчого документу, управління освіти зобов’язало керівництво школи повідомити всіх батьків, де вони повинні шукати дітей у тій чи іншій надзвичайній ситуації.

Нагадаємо, укриттями у Львові забезпечені усі школи та садки міста. Ті, які не мають підвальних приміщень – для них відвели приміщення під укриття неподалік від закладу освіти.

Ольга Шведа

Фото та відео Дарії Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!