Що робити вступникам, які не мають ID-картки. Роз’яснення від МОН

1941 0
Їм потрібно підтвердити українське громадянство в інший спосіб.
ілюстративне фото: cherkasy24.info

ілюстративне фото: cherkasy24.info

Вступники, які з певних причин (наприклад, релігійних), не отримали паспорт громадянина України у формі ID-картки, мають подати до приймальної комісії обраного ВНЗ свідоцтво про народження та лист територіального підрозділу ДМС. Про це повідомив гендиректор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров, інформує прес-служба МОН.

«Перш за все, вступники мають звернутися до місцевого підрозділу Державної міграційної служби та отримати там відповідну довідку, що підтверджуватиме їхнє українське громадянство», – каже Олег Шаров.

Читайте також: Цьогоріч держава замовляє у вишів більше біоінженерів та менше політологів

Загалом такі вступники мають подавати до приймальних комісій:

  • заяву на ім’я керівника закладу про дозвіл на подання свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України замість документа, що посвідчує особу і громадянство;
  • свідоцтво про народження;
  • лист територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України;
  • заяву на ім’я керівника закладу про те, що вступник поінформований щодо неможливості без отримання документа, який посвідчує особу і громадянство, реалізувати право на отримання стипендії, студентського квитка, документа про здобуту освіту.

Читайте також: «Треба вірити до останнього здоху». Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Прийом заяв вступників на молодшого спеціаліста на базі 9-х класів почався 1 липня. Для вступу на молодшого спеціаліста на основі 11 класів необхідно реєструвати електронний кабінет та подавати електронні заяви. Електронний кабінет можна створити з 1 до 10 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!