Що робити, якщо «Дія» не генерує сертифікат після «бустера». Роз’яснення

2409 0
Отримати сертифікат можна в перший же день введення дози вакцини від Covid-19.

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що робити, якщо новий Covid-сертифікат після бустерної дози вакцини не з’явився у «Дії», якщо документ не підтягується або коли після оновлення запиту у застосунку з’явилися два сертифікати, один з яких – зі зменшеним терміном дії.

Після бустерної дози вакцини сертифікат не оновлюється самостійно. Для цього потрібно у «Дії» у вкладці «Послуги» створити та надіслати запит на новий Covid-сертифікат. Новий цифровий документ з’явиться у розділі «Документи» за кілька секунд.

Читайте також: У додатку «Дія» з'явились бустерні Covid-сертифікати. Як згенерувати

Якщо ж сертифікат не з’вляється навіть при перезамовленні, а програма продовжує генерувати тільки два попередніх Covid-сертифікати, ймовірно, була помилка під час внесення в базу даних пацієнта. Для того, щоб її виправити, у МОЗ рекомендують звернутися до лікаря, який робив щеплення, та разом з ним ще раз перевірити, чи правильно внесені дані про вакцинацію до е-системи Helsi. Для «бустера» має вказуватися так «ревакцинація, 1-ша доза з 1-ої, причина вакцинації «щеплення за станом здоров’я (планово)».

У разі, коли ви отримали два сертифікати, термін дії одного з яких – менший, не варто переживати. Оскільки у застосунку будуть відображатися два сертифікати. Один – новий про бустерне щеплення, а другий – про дві дози вакцини від Covid-19, який був раніше. Через те, що з 19 січня термін дії Covid-сертифікатів скоротили до 270 днів (в ЄС та Україні), його кінцева дата змінилася.

Читайте також: Бустерну дозу можна отримати вже через три місяці після другого Covid-щеплення

Нагадаємо, що бустерна доза – це та, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується. Про те, чим вона відрізняється від додаткової дози, читайте тутОкрім цього, Кабінет Міністрів встановив мінімальний термін між етапами вакцинації для того, аби отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Тепер він становить 90 днів, а попередньо – пів року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!