Що робити, якщо внаслідок вибуху стався обвал будівлі. Пояснення МВС

1785 0
Якщо відбувається обвал будівлі, необхідно якнайшвидше покинути будинок, і не користуватися ліфтом.
ФОТО: ДСНС

ФОТО: ДСНС

Правоохоронці надали поради громадянам, як діяти у разі обвалу будівлі під час вибухів. Алгоритм дій оприлюднило Міністерство внутрішніх справ у Telegram.

Якщо є можливість покинути будівлю

Якщо ви не встигли потрапити в укриття після оголошення повітряної тривоги і перебуваєте у будівлі, що на межі обвалу внаслідок вибуху, щонайшвидше покиньте її, якщо це можливо. Пам'ятайте: у жодному разі не користуйтеся ліфтом. За можливості, попередьте інших про небезпеку обвалу будівлі; зберігайте спокій та не створюйте тисняву під час спуску сходами. Щойно покинете будівлю, відійдіть від неї якомога далі.

Якщо покинути будівлю неможливо

Якщо немає можливості покинути будівлю, правоохоронці радять триматися подалі від вікон та балкону. Натомість розміститися у куті, біля отвору дверей, між балками, каркасами або під столом. За можливості варто перекрити воду, газ та знеструмити приміщення.

Якщо опинилися під завалами

Якщо ви опинилися під завалами і при собі маєте телефон, наберіть номер 101. Якщо ж засоби зв'язку відсутні:

  • кличте на допомогу,

  • намагайтеся вивільнити руки та ноги,

  • спробуйте обережно розбирати завал навколо себе.

«Можете спробувати розбирати навколо себе завал, але не чіпайте те, на чому все тримається. В очікуванні допомоги при можливості стукайте по трубах чи батареях», – наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, 14 січня росіяни вдарили по багатоповерховому будинку в Дніпрі ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі. Внаслідок влучання зруйновано один під’їзд. Станом на вечір 15 січня відомо про 29 загиблих осіб, ще 73 поранено. Більше інформації про те, куди ворог випустив ракети, читайте тут

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!