Що робити, якщо застрягли в ліфті. Алгоритм дій

6292 0
Щодоби у Львові фіксують понад 50 звернень від людей, які застрягли в ліфті.
Фото умовне

Фото умовне

Після запровадження відключень світла значно зросла статистика звернень від людей, які застрягли у ліфті, адже багато людей не знають точного часу відключень і користуються ліфтом. Як зазначили в аварійно-диспетчерській службі у коментарі Tvoemisto.tv, щодоби у Львові фіксують понад 50 звернень щодо застрягань.

Через скільки часу приїдуть аварійники?

Люди можуть перебувати в ліфті до 45-60 хв, але аварійна служба старається звільнити людей якнайшвидше. Це залежить від кількості звернень.Час доїзду бригади залежить від відстані до будинку, години та наявності заторів. Здебільшого, це займає від 15 хв. Першочергово звільняють дітей, вагітних та людей із серцевими хворобами. 

Куди звернутись? 

Потрібно зателефонувати в аварійно-диспетчерську службу за номерами:

  • 0 (67) 310 98 20

  • (032) 297 51 11

  • (032) 297 50 97

  • чат-бот в Telegram @lvivsvitlo_bot

Яким має бути алгоритм дій?

Якщо немає напруги:

  • викликати аварійну службу;

  • чекати на її приїзд;

Якщо є напруга:

  • натиснути кнопку «СТОП»;

  • поступово натискати кнопки від 1 до 9 поверху — ліфт може рушити;

  • якщо ліфт не рушив, потрібно телефонувати в аварійну службу.

Що робити, якщо немає мережі?

У випадку відключення світла диспетчери аварійної служби все одно отримують повідомлення через спеціальний термінал. У випадку, коли не вдається зв’язатися із аварійниками, необхідно попросити про допомогу у сусідів, які в цей час проходять повз ліфт. Радять не відкривати двері самостійно, а дочекатися приїзду відповідних служб. 

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!