Що слід робити, якщо втрачено або викрадено номерні знаки автомобіля

5146 0
При втраті номерних знаків автомобіля слід звертатися до сервісних центрів МВС. Якщо ж номерні знаки було викрадено, перед тим слід також звернутися до поліції. За їзду без номерних знаків загрожує адміністративна відповідальність, – повідомили у сервісному центрі МВС.

При втраті номерних знаків чи їх викрадені у сервісному центрі МВС мають видати нові номерні знаки, а автомобіль потрібно перереєстровувати. Усю цю процедуру можна пройти за 1-2 години.

У випадку втрати номерів потрібно звернутися до територіального сервісного центру з паспортом, ідентифікаційним номером та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, також потрібно привезти і сам автомобіль, адже процедура перереєстрації передбачає огляд транспортного засобу експертом. Працівники сервісного центру видадуть нові номерні знаки та нове свідоцтво про реєстрацію.

При наявності усіх документів ця процедура триває одну-дві години.

Читайте також: Гаряча лінія Львівського регіонального сервісного центр МВС: куди телефонувати

У випадку крадіжки номерів дії автовласників ті ж самі, але спочатку слід звернутись до поліції, де отримати відповідну довідку про втрату номерів. Такий варіант має убезпечитиводіїв від неприємностей, якщо машина колишніми номерами була занесена в базу розшуку

Також зауважимо, що у разі повернення втрачених номерних знаків після видачі нових, старі вважаються недійсними і мають бути здані до сервісних центрів МВС

Варто наголосити, що за їзду без номерних знаків загрожує адміністративна відповідальність.

Слід зазначити, що з березня регіональний сервісний центр МВС у Львівській області знаходиться за адресою: вул. Данила Апостола, 11, поруч з територіальним сервісним центром 4641.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!