Російська попса та концерт за участі Тараса Петриненка. Що трапилось у Львові?

8609 2
У суботу, 2 січня, під час концерту співака Тараса Петриненка та інших артистів обурені львів’яни покинули зал філармонії. Про це на своїй facebook-сторінці написав львівський журналіст Остап Дроздов. Як пояснив журналіст, причиною цього стало виконання російськомовних пісень та затримка виходу Тараса Петриненка на сцену. Tvoemisto.tv спробувало розібратися, що насправді сталося минулої суботи у Львівській філармонії.
фото: cshowtickets.wix.com

фото: cshowtickets.wix.com

«Я вийшов із концерту Тараса Петриненка. І не я один. Концерт почався о 19, почався вчасно. Я пішов із зали о 20.30. Тараса так і не дочекався. Спочатку 45 хвилин публіка слухала івано-франківський рок-гурт. Люди прийшли не на їхній концерт, а на концерт живої легенди, автора неофіційного гімну України. Далі почав виступати гуцульський гуморист виразно пенсійного віку. Минула година часу. Витерпівши всі ці «розігріви», публіка вже налаштувалася на появу свого кумира. Та не тут то було. На сцену вийшла Каріна Плай. І це був нокдаун, удар нижче пояса. Другою піснею в Каріни Плай прозвучала дитяча пісенька російською мовою. Більше того, далі прозвучала... ще одна весела пісня російською мовою. Люди почали з форсом виходити. Я бачив таке вперше, хоча регулярно відвідую безліч культурних заходів. По залу пробігся невдоволений шумок, хтось вигукнув «Верніть гроші». Я цього не витримав і пішов додому. У гардеробі вже стояли люди, які теж похнюплено покидали зал. Пробувши півтора години, вони так і не дочекалися живої легенди, натомість послухали і франківський рок, і пенсійний «гумор», і навіть російськомовну попсу – і все це на концерті Артиста з великої букви, чий патріотизм надихає багатьох», – написав Остап Дроздов.

Свої враження описала й глядачка Любов Калина, яка теж була того вечора на концерті: «Учора була на збірному концерті Петриненка, Горобець, Каріни Плай і гурту «Полюс» у Львівській філармонії. Була вражена невихованістю, відсутністю толерантності і елементарних етично-культурних норм поведінки у деякої частини львівської публіки (до трьох осіб загалом). Прикро, що до того товариства потрапив наш відомий львівський журналіст Остап Дроздов. Дроздов ніби виклав дійсні факти про дві російські пісні Каріни Плай, але змовчав про її надзвичайно патріотичну пісню про мирне небо, змовчав про те, що усі глядачі сиділи на своїх місцях, окрім приблизно трьох осіб, які прийшли тільки на Петриненка і не читають афіш про спільний концерт, а не сольний. Ось вони і вийшли перед самим виступом Петриненка».

Заступник генерального директора Львівської філармонії Тарас Грудовий прокоментував Tvoemisto.tv цю ситуацію так: «Філармонія не є організатором, а виступає як орендодавець. Не можна казати, що організатори вчинили непорядно, адже на афіші вони перерахували усіх виконавців. Аудиторія, яка періодично ходить на концерти, мала би це розуміти. Коли розпочався концерт, то деяких людей обурило, що немає Тараса Петриненка. Дехто навіть покинув зал, адже вважав, що купив квитки лише на його виступ. На Facebook з’явилися коментарі, що когось ошукали чи хтось щось не так зрозумів. Коли на сцену вийшов артист, то йому вдалося розвіяти всі негативні моменти. Це моє особисте враження. Наступного дня усі зауваження врахували, а програму концерту скоротили».

Афіша концерту. Джерело: cshowtickets.wix.com

Організаторка концерту Божена Шеметова (представляє театрально-концертну компанію «CSHOW») наразі відмовилася коментувати ситуацію, повідомивши, що може це зробити лише після 6 січня. 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
5 Січня, 2016 13:51
Стах Головна пісня Тараса Петриненка -"Пісня про пісню"- це ПЛАГІАТ у італійського композитора Генрі Манчіні -Тема з кінофільму "Соняшники/Подсолнухи(рос.)"(1970) режисер Вітторіо Де Сіка : [***].youtube.com/watch?v=TxwQ9q2ulB4
4 Січня, 2016 19:18
Олексій Огидно, що такого рівня артист задіяний в аферистичних схемах.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!