На правах реклами

Що таке Форекс та як можна заробляти на фінансовому ринку

6283 0
Існує велика кількість ринків, але в усьому світі найбільшу популярність має саме ринок Форекс. На ньому проводиться обмін іноземної валюти, а також фінансові операції з іншими інструментами, наприклад, акціями, контрактами, металами тощо. Попри доступний арсенал, на території нашої країни найчастіше Форекс сприймається у вузькому сенсі слова і використовується в спекулятивних цілях. Пропонуємо розібратись, що ж таке ринок Форекс та як на ньому заробляти.
фото: thelastamericanvagabond.tumblr.com

фото: thelastamericanvagabond.tumblr.com

Форекс в наші дні

Тим, хто цікавиться історією виникнення ринку Форекс, варто обов'язково присвятити кілька годин свого часу ретельному вивченню даної теми. В наші дні фінансовий ринок все ще продовжує змінюватися і вдосконалюватися. Але головні цілі, які переслідує торгова платформа, залишилися традиційними:

• організація економічних відносин;

• формування єдиних цінностей;

• проведення міжнародних розрахунків;

• формування системи ринкового регулювання вартості валют;

• взаємозв'язок між цінними паперами та валютою провідних держав.

Учасники торгівлі на валютному ринку

Оскільки ринок Форекс має статус міжнародної торгової платформи, його основними учасниками є Центральні банки держав. Однак, окрім них, ведуть forex trader та інші інститути. Серед них є комерційні банки різної величини, інвестиційні організації, трейдери, пенсійні фонди, дилери та брокери і т.д.

При цьому основна маса учасників ринку припадає саме на брокерів, оскільки на Форексі створені найбільш сприятливі умови для участі у фінансових операціях і заробітку грошей в Інтернеті.

Як відомо, у числі найбільш популярних фінансових інструментів, представлених на валютному ринку, перебувають Євро, Американський долар, Швейцарський франк, Японська єна, Британський фунт стерлінгів. Є тут і інші грошові одиниці, але більшість трейдерів працюють саме з ними. Для отримання доходу доводиться постійно аналізувати політичне та економічне життя держав, виявляти чинники, здатні вплинути тим чи іншим чином на динаміку валютного курсу.

Що необхідно трейдеру для роботи на Форексі

У порівнянні з іншими торговельними платформами, на Форексі відсутній загальний центр, де проводилася б систематизована торгівля і контроль. Певною мірою — це самоорганізована система, де одночасно поєднуються різні фактори. Трейдеру ж для того, щоб скористатися наявними можливостями, досить завести лише сучасні комунікаційні пристрої:

• комп'ютер або смартфон;

• доступ до мережі Інтернет;

• телефонний зв'язок;

• спеціальне програмне забезпечення.

Цього мінімального набору цілком вистачить для того, щоб успішно виконати переважну кількість currency trading на ринку Форекс, не виходячи з дому.

Механізм торгівлі на ринку

Асортимент доступних угод насправді не такий вже і великий. Трейдер може виконувати купівлю та продаж валюти. Купуючи, він розраховує на те, що надалі валюта зросте в ціні. Відповідно, при продажу акцент робиться на зниження курсу. Грамотне чергування позиціями і управління фінансами дозволяє, зрештою, виявитися з прибутком.

Але для того, щоб купувати дешевше і продавати дорожче недостатньо одного лише везіння і інтуїції. Трейдери використовують різні стратегії та методики, які розробляють самостійно або запозичують у більш досвідчених товаришів. Але в будь-якому випадку, володіти базовими навичками торгівлі на ринку повинен кожен, хто бажає досягти успіхів в цій сфері.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!