На правах реклами

Що це за Галицька Партія? Кілька фактів

4143 0
Ми не віримо в чудеса, але потайки їх чекаємо. Ми не віримо політикам, але в глибині душі на них таки сподіваємося. Ми не віримо партіям, але кожного разу даємо їм шанс. І, якщо раптом на горизонті з’являється хтось, хто заслуговує на довіру, переконати нас стає чим раз тяжче.
прес-служба УГП

прес-служба УГП

Нещодавно у Львові заговорили про нову політичну силу – Українську Галицьку Партію. Чи можемо повірити в те, що ці люди справді особливі?

1. Єдина партія без олігарха. Повірити в це складно, бо вибори – справа недешева: білборди, ролики, листівки, агітація… Проте у Галицькій Партії кажуть: за ними справді немає «грошового мішка». Ні львівського, ні київського, ні донецького. Партію підтримують місцеві підприємці, яким не подобається те, що робиться в країні і які не довіряють існуючих партіям. Не подобається їм, що після Революції немає відчутних змін. Не подобається й те, що існуючі партії зав’язані на одну особу і керуються з Києва. Має бути по-іншому. Тож львівські підприємці вирішили підтримати нову політичну силу, яка має показати зовсім новий для України приклад.  Ці підприємці не афішують своїх імен, бо не звикли «піаритися» на добрих справах – на підтримці армії чи сприянні потерпілим. Вони не лізуть на телебачення, не ховаються в списках і не вказують, що кому робити. Ці люди готові допомогти, але дати дорогу іншим.

Читайте також: Хто фінансує Українську Галицьку Партію у Львові?

2. Тут – молоді громадські активісти. Кого беруть в партії? Відомих людей, зірок, військових – усіх, хто може підняти рейтинг політичної сили. А що вони далі робитимуть у міській чи Верховній Раді – то вже двадцяте питання. У Галицькій Партії роблять по-іншому. Роблять так, як в Україні мало-хто ризикує робити. До лав партії запрошують нерозкручених людей, а звичайних львів’ян. Хоча, не зовсім звичайних – сюди приходять люди, які вже чогось досягнути у житті і хочуть зробити більше, проте не для себе, а для міста. Не вірите, що такі є? Варто просто прийти на зустріч з активістами чи зайти в штаб, проглянути сайт партії чи сторінку в Facebook і ви переконаєтеся, що такі люди насправді є. Вони щирі, дієві, вони не йдуть в міську раду, щоб ділити землю чи брати гроші за місця для кіосків. Це – інші люди і декого з них ви знаєте особисто.

Читайте також: Молоді та активні: 11 історій про громадських активістів Львова

3. Справді наша партія. Ну хто не мріє про київські трибуни? Центральні телеканали, спалахи фотокамер і довгоочікувана слава. І тітка зі села дзвонить, що бачила вас в новинах. Ось він – пік кар’єри. Саме так думають багато українських політиків і до цього прагнуть. А знаєте чому? Бо кричати з трибуни Верховної Ради чи голосувати за закони значно легше, ніж навести лад у себе вдома: зробити порядок у поліклініках, вирішити проблеми з транспортом чи вигнати знахабнілих забудовників. Це складніше. Але саме цим вже зараз займаються активісти Української Галицької Партії  і планують продовжувати. Партія гостро реагує на всі болючі проблеми країни, але починає працювати тут, в Галичині. А прийде час – нові цінності та нові люди прийдуть і до Києва. А поки – нема чого рватися до камер чи бігти до Верховної Ради, поки треба працювати тут: робити малі справи у дворах, на майданчиках, у парках, в транспорті, в лікарнях та школах. Просто робити і показувати, що політика – це не гучні гасла і ролики, а реальна щоденна робота.

Якщо хочемо думати не так, як всі, якщо готові читати між рядків, якщо бачимо на кілька кроків вперед, то Українська Галицька Партія – це наша можливість сказати своє слово.

 

Підготувала Тетяна Мартинович

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!