Що українці найчастіше «гуглять» в інтернеті. Інфографіка

7322 1
Пропонуємо вам пізнавальну інфографіку та інформацію про те, що найчастіше «гуглять» українці перед тим, як здійснити покупку, а також що ще їх найбільше цікавить під час інтернет-пошуку.
фото: соцмережі, www.gazeta-misto.te.ua, 24.kz

фото: соцмережі, www.gazeta-misto.te.ua, 24.kz

Найбільш популярними категоріями, про які українці шукають інформацію в інтернеті перед покупкою, є: інформація про готелі - у 92% відсотках випадків українці перед бронюванням готелю будуть шукати про нього інформацію онлайн. Окрім того, їх цікавить кредитування фізичних осіб (92%), громадський транспорт міжміського сполучення (90%) та авіаквитки (87%).

Читайте також: Зміни у Кодексі: як вони вплинуть на користувачів Інтернет-магазинів?

Такими є результати дослідження, проведеного компанією TNS Infratest на замовлення Google, яке присвячене особливостям поведінки інтернет-користувачів. Так, згідно з інформацією дослідження, у 2015 році на одного українця в середньому припадає 1,1 підключений до інтернету пристрій, що на 57% більше порівняно із 2013 роком. Окрім того, продовжує зростати рівень користування сучасними мобільними пристроями - 10% людей користуються планшетом, а 28% смартфоном (для порівняння: 7% и 24%, відповідно, в минулому році).

Можливості смартфона

Все більше і більше стає звичним використовувати онлайн-можливості смартфонів. Так, наприклад, 28% власників смартфонів використовують мобільний пошук, принаймні щотижня. 22% переглядають онлайн-відео, а 7% шукають безпосередньо інформацію про ті чи інші товари і послуги.

Яка інформація про місцевий бізнес найбільш корисна для споживачів

Під час пошуку інформації про локальні комерційні заклади українських споживачів насамперед найбільше цікавить рівень цін (67%), час роботи (42%), наявність конкретного товару або послуги в окремій локації (40%), точна адреса закладу (33%),рекомендації та відгуки (32%), контактна інформація (29%).

Скільки українців купують в інтернеті

B 2015 році в Україні частка тих, хто здійснює покупки онлайн, сягнула 36%, що є на рівні з іншими країнами Східної та Центральної Європи.

Як часто в Україні дивляться онлайн-відео

Перегляд онлайн-відео стає все популярнішим серед українських користувачів Інтернету. Так, 34% опитаних інтернет-користувачів дивляться відео щодня27% щотижня, 12% щомісяця і лише 10% рідше ніж один раз на місяць.

Смартфони і їх використання

Крім того, смартфони стають одним із найпопулярніших пристроїв для перегляду відео з мережі. Серед власників смартфонів 34% дивляться на них онлайн-відео щодня, а 27% - щотижня. А загалом 73% власників смартфонів вже є регулярними глядачами онлайн- відео за допомогою мобільних пристроїв.

Під час дослідження було опитано понад 150 тис. респондентів в 56 країнах світу. В Україні дослідження проводилось в період з січня по березень 2015 року, вибірка – 1000 респондентів віком 16+ для Connected Consumer Study; та в період з листопада 2014 по лютий 2015 року, розмір вибірки - 3000 респондентів віком 16+ для Consumer Barometer Survey.

Джерело: Українська правда. Життя


Читайте також:
10 Грудня, 2019 00:38
Вася Я у шоці з таких некомпетентних досліджень.,,Дослідники" вказали цифри у відсотках взятих зі стелі. Щоб вказувати відсотки необхідно зробити відносне порівняння,графік або ,,торт".Наприклад 20.000 чоловік за рік цікавилися авіаквитками, а порнухою 1000000 чоловік.Отже квитками цікавилися 2% ,а цицьками 98% опитаних за рік.2+98=100%.А тут вказано що 92 % цікавилися готелями.Не знаю жодної людини, щоб хтось готелем цікавився хоч раз у житті.Статистика не українська напевне.Щось гугловці наплутали
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!