У Львові обстежують будівлю біля Податкової, в якій УКУ планував конференц-зал

7576 0
Круглу недобудовану будівлю позаду податкової інспекції на вулиці Стрийській у Львові УКУ викупив за 10 мільйонів гривень три роки тому.
Фото:zaxid.net

Фото:zaxid.net

Український католицький університет замовив обстеження недобудованої круглої будівлі, що на вулиці Стрийській, позаду податкової інспекції, аби з’ясувати, чи можна її добудувати. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили в УКУ. Раніше керівництво вишу повідомляло, що має намір облаштувати там конференц-зал. 

Читайте також: Ремонтна кампанія у Львові. Коли відкриють вулиці Бандери, Хмельницького і Пекарську

«Недобудовану будівлю конференц-залу, розташованого позаду будівлі ГУ ДФС у Львівській області, УКУ придбав на аукціоні три роки тому. Зараз триває процес оформлення документів на земельну ділянку, яка прилягає до будинку. Ми також підписали договір з проєктною організацією на обстеження технічного стану будівлі для того, щоб зрозуміти, чи можна її у майбутньому експлуатувати», – йдеться у повідомленні.

Після обстежень, залежно від висновків, у виші напрацьовуватимуть концепцію приміщень, роздумуватимуть, що саме облаштують там.

Йдеться про незавершену будівлю у формі круга, розташовану поблизу Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.

Будівля запроектована за зразком амфітеатру з балконом. Її почали будувати ще наприкінці 80-х років, там мав бути виставково-театральний зал обласного комітету КПРС, а обком партії мав розташуватись у нинішній будівлі Державної фіскальної служби України. Будівництво не завершили. Власницею недобудованої споруди стала Державна фіскальна служба України.

У 2018 році будівлю продали на аукціоні, його провело регіональне відділення Фонду держмайна у Львівській області. Очікувана вартість будівлі становила 3,5 млн грн, у ході торгів вона зросла до 10 мільйонів. Власником будівлі став УКУ. Загалом будівля збудована на 31%.

Нагадаємо, що у червні у Львові, урочисто відкрили та освятили новий Колегіум Українського католицького університету. Йдеться про масштабний простір для студентів, працівників та гостей Українського католицького університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом. 

Вікторія Савіцька

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!