Що варто знати перед від’їздом в екзотичну країну: поради медика

2876 0
Госпіталізація у більшості країн є платною, тому варто заздалегіть попіклуватись про медичне страхування.
фото ілюстративне з відкритих джерел

фото ілюстративне з відкритих джерел

Серед хвороб, з якими найчастіше стикаються українці в екзотичних країнах, є: менінгіт, черевні тифи А і Б, поліомієліт, сказ, вірусні енцефаліти. Для того, щоб убезпечити себе від неприємностей, фахівці радять мати медичне страхування та необхідний мінімум медикаментів. Про це йдеться в матеріалі спецпроекту «Твоє здоров’я»: «Аптечка туриста та щеплення: як правильно підготуватись до відпустки з дитиною».

У турфірмах кажуть, що госпіталізація у багатьох країнах є платною. Туристу вона може обійтися від 300 до 1500 доларів, а тому важливо мати страховку.

Читайте також: Як морально підготувати дитину до вакцинації. Поради батькам

Щодо вакцинації, туристичні фірми завжди надають перелік рекомендованих вакцин при в’їзді в ту чи іншу країну. Проте вони не контролюють їхню наявність, адже кожна людина сама вирішує, які щеплення робити і які ризики приймати. Також не всі щеплення можна роботи дітям – є певні вимоги до віку.

«Наші туристи часто їдуть в країни Африки та Азії. Там досі є жовта лихоманка. У Медичному центрі Medicover вакцина проти неї є, як і проти багатьох інших небезпечних, але вакцин-контрольованих інфекцій. Для дітей, що подорожують в екзотичні країни, важливо бути провакцинованими за офіційним українським календарем та мати додатковий захист вакцинами від місцевих інфекцій – тоді це 99% гарантія, що подорож пройде успішно», – розповідає лікар-педіатр Медичного центру Medicover Христина Салюк.

Крім цього, у більшість країн дозволено для ввозу медикаменти з так званої загальної рецептурної групи:

  • ліки від кишкових інфекцій;
  • ліки від ГРВІ;
  • медикаменти проти алергічних проявів;
  • засоби для зниження температури (вони ж застосовуються для знеболення).

 

Читайте також: Батьки, лікарі, школа. Хто несе відповідальність за здоров’я школярів

Щодо решти ліків, слід проконсультуватися із своїм сімейним лікарем. А от від препаратів від закачування краще утриматися, адже вони можуть викликати небажані побічні дії.

Читайте ще більше фахових порад і тематичних матеріалів у спецпроекті Tvoemisto.tv «Твоє здоров'я». У ньому ми публікуємо тексти на актуальні теми, які найбільше цікавлять львів’ян. Генеральний партнер проекту — Медичний центр Medicover.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!