Що вдягнути: 7 львівських брендів етно одягу

26328 0
Етно одяг для українців перестав бути «одягом на один день». Нині ніхто вже не дивується аутентичним українським мотивам на звичайних футболках чи худі, що вже й казати про вишиті сорочки. Пропонуємо дізнатися, де у Львові можна придбати етно одяг на усі випадки життя.
фото: tvoemisto.tv, facebook.com/etnovylik

фото: tvoemisto.tv, facebook.com/etnovylik

Виробники з львівським корінням

Етно-Сіті

Фото: etno-city.com.ua

Український виробник вишиванок та патріотичного одягу «Етно-Сіті» позиціонує себе як такий, що орієнтується на чесність і повагу. З’явився на ринку у 2007 році.

Надає можливість придбати як і готовий одяг, так і замовити індивідуальну одежину. Нині в «Етно-Сіті» можна придбати патріотичні футболки, сорочки, вишиванки, світшоти, худі, плаття. У наявності одяг для дорослих та дітей. Передбачена можливість кур’єрської доставки по місту.

У Львові працюють за адресою: вулиця Вигін, 1.

Телефони: 063 207-87-30, 098 716-03-16, 050 738-09-43.

 Етно-Сіті у Facebook.

Фолк Мода

Фото: folkmoda.net

 Бренд зареєстрований у 2012 році. «Фолк Мода» пропонує як оригінальне повсякденне вбрання, так до свята. Асортимент бренду представлений чоловічими, жіночими та дитячими вишитими сорочками та шкарпетками; футболками, світшотами (кофтами з довгим рукавом), худі (кофтами з капюшоном) з українською символікою та сукнями із вишивкою. «Фолк Мода» постійно оновлює колекції та розробляє нові українські вбрання. Засновники бренду намагаються довести, що українське – це модно.

Головний офіс та виробництво компанії «Фолк Мода» знаходиться у Львові.

Адреса потужностей виробництва у Львові: вулиця Зелена, 125 (за вказаною адресою немає видачі товару).

Телефони: 38 063 994 92 59, 38 097 296 73 92, 38 (032) 225 94 42.

Фолк Мода у Facebook.

Відомі бренди

Oksana Karavanska

Хоча Оксана Караванська і не є етно дизайнером, проте має кілька колекцій вишиванок та колекцій одягу із етно елементами. «Робити вишиванки я почала буквально два роки тому. Я могла просто шити їх своїм клієнтам під приватне замовлення, але ні в колекціях, ні в будь-яких інших історіях у мене вишиванок взагалі не було. Більше того, я навіть ніколи не використовувала елементів етностилю. Я просто використовувала українську музику й українську мову, тому що я розмовляю українською і всі мої інтерв’ю були україномовні. Очевидно, у Києві на той час ніхто не розмовляв українською і всі вирішили, що я є етнодизайнер.  Так, напевне, співпало, що і Україна в світі дуже сильно зазвучала, на жаль трагічно. І я на той час дуже багато подорожувала по Сполучених Штатах і зрозуміла, щоб підсилити для іноземців розуміння, хто такі українці, треба показати нашу українську душу. А вишивка це є, окрім пісні, тим, що найбільше відображає українську душу. І тому я почала робити колекцію вишиванок, але сучасних – третього тисячоліття. Це не ті вишиванки, які було прийнято традиційно робити, а речі сучасного бачення із використанням нових тканин, нових технологій і нових ідей», – розповідала дизайнерка Tvoemisto.tv. 

Нині Оксана Караванска має і свій онлайн-магазин одягу, а також бутіки у Києві та Львові.

Адреса бутіка у Львові: проспект Шевченка, 10.

Телефон: 0322 424 140.

Сторінка бренду у Facebook.

 

Roksolana Bogutska

Фото: modoslav.blogspot.com

Бренд Roksolana Bogutska пропонує поєднання елегантної розкоші та сміливої сучасності, суміш українських етнічних мотивів та сучасних модних тенденцій.

В асортименті етно одягу від Roksolana Bogutska можна знайти як традиційні у нашому розумінні вишиванки, так і етно орнаменти в інших видах одягу.

Детальніше про новинки бренду можна дізнатися на офіційному сайті або ж у Facebook.

Телефони: 38 032 224 06 80, 38 068 199 199 0.

Ательє Роксолани Богутської у Львові зареєстроване за адресою: вулиця Володимира Великого, 33.

Ручна робота та старовинні вишиванки

Етно-Вулик

Фото: facebook.com/etnovylik

Магазин сучасного етно одягу. Роботи виконуються власноруч дизайнером Сокол Оксаною. Попереднє замовлення за індивідуальними параметрами та побажаннями потрібно замовляти заздалегіть.

В «Етно-Вулику» продаються вироби винятково ручної роботи з екологічних матеріалів.

Адреса: вулиця Лесі Українки, 8.

Телефони: +38 (098) 510-08-00, +38 (063) 467-09-21.

 Етно-Вулик у Facebook.

 

Коралі та жупани від Роксолани Миронович

Роксолана Миронович – майстриня етно одягу і прикрас. Створює одяг для рідних вже багато років, а останні півтора-два роки виготовляє етно вироби і на продаж. У неї на Великдень вдягаються цілими родинами. Серед її виробів – традиційні українські намиста, костюми, сукні, пальто тощо.

«Я розумію, що не кожен може дозволити собі зараз гарну дорогу річ – чи сердаки, чи кожухи. Це дорого, особливо в теперішній час. Але я думаю, що люди могли би щось створювати своїми руками. Це не є щось таке надзвичайне, щоб не можна було зробити: йдеться до кравчині, береться навіть старий орнамент, яким можна задекорувати чи рукави, чи перед тими ж кутасиками чи стрічками, якими можна прикрасити плащик. Можна це зробити, було би бажання. Бо китайська болонева куртка чи навіть якась італійська доброго пошиття – все одно це куртка, і до вишиванки вона виглядає не зовсім добре.

Буває, що на інтернет-ресурсах критикують: от якась дівчина одягла шикарний великий вінок і до цього – якусь китайську вишиту сорочка. Ну, най буде китайська, але вона є вишита! Вона показує щось українське. Може, трохи не з того русла, не з тої тематики,  але все одно це є єднання з Україною, з нашими традиціями», – розповіла Роксолана Маринович для Tvoemisto.tv.

Сконтактувати із дизайнекою можна через сторінку у Facebook.

 

Давній народний одяг

Львів’янка Уляна Явна колекціонує давній український одяг віддавна. Із часом захоплення молодої дівчини переросло у сімейний бізнес. Сьогодні частина віднайдених строїв потрапляє до приватної збірки, решту родина виставляє на продаж у львівській крамниці «Давній народний одяг».

«Я з дитинства любила усе давнє. Першу стару сорочку із села Кути купила на фестивалі в Шешорах, коли мені було 17 років. Потім, уже на іншому фестивалі, в Космачі випадково придбала обгортку із того ж населеного пункту. А два роки тому подруга моєї мами, яка була головою Союзу українок в Америці, попросила купити їй кілька старих сорочок. Із того часу займаюся цією справою»,  – розповіла Уляяна Явна для Tvoemisto.tv.

Магазин із давніми строями діє за адресою: вулиця Яна Жижки, 9.

Давній народний одяг у Facebook.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!