Що відомо про катастрофу Ан-26 під Харковом та новий штам Covid-19. Головне за минулу добу

2503 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Катастрофа літака Ан-26. У Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків при заході на посадку розбився Ан-26 Повітряних сил ЗС України.

Загалом на борту літака перебували 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗС України (одного курсанта не допустили до польоту) та 7 членів екіпажу. Знайдено 22 тіла. Двоє постраждалих у медзакладах – один у критичному стані, опіки 90% тіла, другий – фізично у задовільному, однак у тяжкому психо-емоційному стані. 

За попередньою інформацією, незадовго до падіння літака Ан-26, пілот повідомив про відмову одного двигуна. Як заявив глава Харківської ОДА Олексій Кучер, для досвідченого льотчика – це «не є критичною ситуацією». Що сталося – буде встановлювати слідство.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 215 осіб (205 – напередодні). Разом 19 465. Одужало – 6 518 (+ 54), померло – 543 (+ 6). За добу лабцентри зробили 1 454 ПЛР-тестів.

Читайте також: У ВООЗ застерігають, що кількість смертей від Covid-19 до початку вакцинування може подвоїтися

В Україні Covid-19 виявлено у 3 565 осіб (3 372 за попередню добу). Загальна кількість 191 671 пацієнтів. Одужало – 85 133 (+ 1 675), померло – 3 827 особи (+ 70).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 21 045 (+ 380), Львівщина – 19 465 (+ 215), Харківська – 16 490 (+ 297) та Чернівецька області – 13 736 (+ 174).

Covid-19 – Головне. Внаслідок ускладнень від Covid-19 померла депутатка Львівської облради Мирослава Лісна, яка раніше очолювала відділ освіти Пустомитівської РДА.

Мінздоров’я оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон за рівнем поширення коронавірусу. До списку «червоної» потрапили Чорногорія, Іспанія, Франція, Чехія. У «зеленій» – Албанія, Хорватія, Єгипет, Туреччина.

Читайте також: Львів не може бути глобальним і містечковим водночас. Пекар у влозі Рущишина

Кабмін ухвалить рішення про скасування з 29 вересня повної заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян.

Колишній прем’єр Гончарук заявив, що фонд боротьби з Covid-19 – це просто спосіб використовувати бюджетні кошти «у ручному режимі», він не є фондом, а кошти й не планували виділяти на боротьбу з коронавірусом.

Новий, більш заразний, штам коронавірусної хвороби починає домінувати у світі. До такого висновку дійшли науковці з Хьюстона, які дослідили 5 тис. геномів коронавірусу Covid-19, що ширився 7-мільйонним містом.

Читайте також:  Що обіцяє Садовий зробити для Львова. Аналіз програми

ЄС – не банкомат. В Євросоюзі відзначають уповільнення темпу реформ в Україні після приходу президента Зеленського до влади. Як заявив представник ЄС Жозеп Боррель, у спільноті розраховують, що Україна повністю скористається перевагами співпраці у рамках Угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі. «Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом», – наголосив високопосадовець.

Нацрада з питань антикорупційної політики, яку очолив президент Зеленський, не збиралася з липня 2019 року.

Вибори – Шмигаль – Обшуки. На голову Львівської ОТГ подалися 16 кандидатів, 15 уже зареєстровані. Прийом документів закінчився 24 вересня.

Під час візиту у Львів до прем’єра Шмигаля звернулися з пропозицією збільшити розмір штрафів за руйнування історичних пам’яток у 100 разів.

У Львові лише частина Сихівського та частина Франківського районів Львова отримують воду без хлору. Тvoemisto.tv з’ясовувало, чому ж частина містян досі п’є хлоровану воду і чому це не не вирішили раніше.

Читайте також: Розчарування року. Як унікальний комплекс «Океану» із мозаїкою рибок перетворився на «темну шафу»

СБУ викрила депутата селищної ради Брюхович, який зі спільниками організували схему відчуження земель Міноборони. Вартість незаконної оборудки 30 млн грн. 24 вересня повідомлялося про обшуки у будинку дружини селищного голови Брюхович Доманського.

Страшні втати в авіакатастрофі під Харковом. Сумуємо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!