Що відвідати на Lviv Bandur Fest. Перелік найцікавіших подій

1490 0
Єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури триватиме до 19 вересня.
Фото:Lviv Bandur Fest

Фото:Lviv Bandur Fest

Упродовж 15-19 вересня у Львові проходить фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest. Унікальне дійство відбувається вже п’ятий рік поспіль, і цьогоріч працює на трьох майданчиках – у Ennio Event Square, Сенсотеці та Театрі ляльок. На фестивалі лунає джаз, соул, етно, електронна музика, відомі світові хіти, повідомляють організатори.

Пропонуємо перелік цікавих подій V Lviv Bandur Fest, які ще можна відвідати до 19 вересня:

17 вересня

  • Великий Зірковий концерт

Де: Ennio Event Square, вул. Джерельна, 22

Коли: 18.30

Топ-подія збере справжніх зірок української бандури: KRUTь, B&B Project, Troye Zillia, Романа Гриньків з його тріо. Кожен артист з цього лайн-апу є довершеною особистістю. 

KRUTь – єдина в світі соул-бандуристка, чия емоційна лірика може передати найменший душевний порив і проникнути до глибини серця слухача. TROYE ZILLIA – найдрайвовіший колектив, чиї фолькові архаїчні мелодії у сучасній обробці здатні змусити танцювати кого завгодно. B&B Project ефективно розбивають міфи про неактуальність та несучасність бандури, виконуючи на стадіонах світові хіти у виконанні бандури. Роман Гриньків – всесвітньо визнаний джазовий віртуоз. Його сумісний альбом з Ел Ді Меолою став хітом серед джазових поціновувачів. Тріо у складі самого Романа, віоленчеліста Ігора Ковальчука та Олексія Корчагіна, який виконає неймовірні мелодії дудука та духових інструментів, зачарують вишуканими аранжуваннями публіку. 

Квитки на Зірковий концерт шукайте на сайті Ennio.com.ua

18 вересня

  • Концерт гурту «Барви Львова»

Де: Сенсотека, вул. Уласа Самчука, 22

Коли: 18.00

Гурт «Барви Львова» давно завоював публіку міста Лева та всієї України, а ще Польщі, Швейцарії та Німеччини. В репертуарі бенду багато обробок українських народних пісень, авторської музики та автентичних композицій. За 19 років Барви Львова випустили 5 компакт-дисків, виступили на багатьох конкурсах і фестивалях. На Lviv Bandur Fest почуєте автентичне звучання Львова.

  • Концерт гурту KoloYolo

Де: LV Cafe, вул. Січових Стрільців, 3

Коли: 20.00

KoloYolo завоювали репутацію музичних бунтарів та новаторів. Кожен їх виступ – це унікальна подія, що ніколи не повторюється двічі. Кожен концерт KoloYoloце джазовий джем та імпровізація. На концерті ви почуєте та оціните мікс етно-джазу, ф’южну та world music. І дуже багато джемів та імпровізації.

До складу квінтету KoloYolo входять подружжя Миколи та Ольги Гончаренків, гітарист та бандуристка, барабанщик Олександр Лебеденко і басист Вадим Медвідь. Вони є учасниками міжнародних фестивалів таких як Varna Summer Jazz Festival, Jazz Fest Podillya, Odessa Jazz Fest, Vinnitsia Jazz Festival, Lviv Bandur Fest, Jazzomir, Koktebel Jazz Festival, Slovianalia та багато інших.

19 вересня 

  • Back to the Roots. Концерт виконавців на старосвітських бандурах та кобзах. 

Де: Сенсотека, вул. Уласа Самчука, 22

Коли: 15.00

На концерті ви почуєте автентичні звуки старовинних українських інструментів – кобзи, ліри та старосвітської бандури і наживо відчуєте їх нереальну силу енергетики, що заворожує з перших звуків. Концерт Back to the Roots стане поверненням до традицій, допоможе інтуїтивно віднайти власне «коріння» за допомогою музики.

  • Концерт СИНТЕЗ АЕРО СТРУНИ від Володимира Войта та спеціальної гості з Великої Британії Соломії Мороз

Де: Театр Ляльок, Верхній Зал, пл. Данила Галицького, 1

Коли: 20.00 

Закриттям цьогорічного Lviv Bandur Fest стане незвичайний концерт для справжніх музичних естетів. Витончений проєкт СИНТЕЗ АЕРО СТРУНИ від Володимира Войта і запрошеної з Британії гості Соломії Мороз вже прозвучав на концертних майданчиках Києва. Тепер Lviv Bandur Fest став ініціатором прем’єри СИНТЕЗУ АЕРО СТРУНИ у Львові. І Володимир, і Соломія приїдуть до Львова з концертом вперше.

Соломія Мороз – сучасна композиторка українсько-канадського походження, флейтистка, електронна музикантка і міждисциплінарна виконавиця, цікавиться звуком, доповненим електроакустичним синтезом, його театральними та камерними проявами. 

Володимир Войт – український бандурист, який пропаґує харківський стиль гри та акустику історичних інструментів, демонструючи мову бандури, яка є альтернативною радянському чи new age стилю. Виконавець досліджує музику аванґардного періоду бандури, музикує у таких стилях, як мінімалізм, етнобароко ф'южн, етноренесанс та ін. 

У проєкті САС Володимир Войт гратиме на діатонічній бандурі харківського типу, настроєній мікротонально. Звучатимуть вільні та структуровані імпровізації на флейті та бандурі з широким використанням розширених технік звуковидобування та електронною музикою.

Квитки на Великий Зірковий концерт можна придбати на сайті Ennio.com.ua

Вхід на більшість подій Lviv Bandur Fest безкоштовний. Достатньо зареєструватися на сайті lvivbandurfest.in.ua

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!