Що впливає на вибір покупця? 5 секретів маркетингу

9246 1
Яким є звичайний український споживач? Як емоції впливають на те, що він придбає? Та чому навіть незначні дрібниці в оформленні магазину чи товару можуть вплинути на вибір покупця? Про секрети успішних рекламних кампаній розповів експерт з маркетингу і бізнес стратегії Ігор Гут під час маркетингового семінару, організованого компанією «Ейч.Ді.Парнерз».
фото: youtube.com, deepapple.com, mysvit.pp.ua

фото: youtube.com, deepapple.com, mysvit.pp.ua

1. Для успіху вашого бренду важливо знати ключові секрети. Одним із них є маркетингова стратегія. Адже коли знати, хто ваш споживач і чим він керується, вам легше відгадати його поведінку. Як розповів Ігор Гут, більшість вчинків людина робить емоційно, ірраціонально. І це ключова теза, яку потрібно врахувати у маркетинговому просуванні вашого товару.

2. «Щоб змінити культуру, потрібно змінити цінності». Другою тезою Ігор Гут аналізував саме українського споживача. Зараз наш покупець наляканий, адже є брак у фінансах. Якби у нього з’явилися стабільні доходи, український споживач знову скуповував би товари під впливом емоцій. На противагу такій культурі Ігор Гут привів приклад раціональної культури споживача у і та Швеції. Там люди навчились ощадливості, обдуманості при виборі товарів тощо.

3. «У рекламі працюють дві речі – діти та котики». Йдеться про те, що не так важливо, чим є ваш товар, а те, що про нього думають. Звісно, це не є причиною звертати менше уваги на якість товару, того, як успішно і рекламно правильно його подати.

4. Секрет успіху для будь-якої компанії – це проста формула: якісний товар + ефективна бізнес-модель = бренд. Тобто потрібно розуміти, що якщо одна з цих складових буде недосконалою – ваша компанія буде схожою на розхитаний велосипед. Тому для балансу важливі саме всі ключові аспекти.

5. «Зайдіть на склад і в туалет, – і ви дізнаєтеся про компанію все». Йдеться про те, що всі успішні організації повинні звертати увагу на найменші дрібниці і контролювати всі етапи виробництва. Ігор Гут також розповів про ті основні речі, які найперше впливають на споживача і на успіх вашої компанії. Бренд, репутація, упаковка, мерчендайзинг (зовнішній вигляд продукту на прилавку чи оформлення магазину), сервіс, зовнішній вигляд продавця – всі ці речі дуже сильно впливають на емоційне рішення споживача придбати ваш товар.

Довідка: Ігор Гут,експерт з розвитку бізнесу та маркетингу. З 2007 року в рамках проекту DYB системно досліджує український бізнес.
 За цей період був членом дорадчих рад низки українських та міжнародних компаній.
 З 2003 до 2010 р. директор зі стратегічного розвитку та маркетингу BROCARD Group в Україні (увійшла до топ-200 найбільших та топ-100 найприбутковіших компаній України, Forbes).
 З 1996 до 2003 робив кар'єру в продажах і маркетингу в міжнародних компаніях ТЕМDЕ і НТК. З 2014 року — член Наглядової ради громадської організації Центр UA. Член експертних рад Форуму маркетинг-директорів та Української рітейл асоціації. Guest-speaker провідних українських та міжнародних бізнес-шкіл. Учасник Несторівської Групи (неформальне об’єднання інтелектуалів та громадських активістів, створене з метою розробки стратегічного бачення України).

Підготувала Оксана Матійків,

Відео – відеопродакшн-студія Tvoemisto.tv


Читайте також:
29 Жовтня, 2015 19:27
Софія Так, це питання культури, цінностей. Бережливість, стриманість, смак, стиль, свобода - це притаманно раціональному покупцю)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!