Що змінилось у нарахуванні субсидій з травня. Деталі

4996 0
Деяким категоріям субсидіантів потрібно знову подати заяви, а боржникам більше не даватимуть готівку.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

З 1 травня в Україні відбулись зміни у нарахуванні субсидій. Автоматично субсидії перепризначать трьом мільйонам домогосподарств.

Читайте також: Набрали чинності зміни до закону про ЖКГ. Що нового, окрім штрафів і пені

Окремі категорії субсидіантів мають повторно подати в органи соцзахисту декларації про доходи та заяви на переоформлення субсидії. Серед них:

  • орендарі житла
  • внутрішньо переміщені особи
  • сім’ї, яким раніше субсидію призначили не на зареєстрованих в помешканні, а на тих, хто там фактично проживає
  • сім’ї, де є люди працездатного віку, які не працюють або мають дохід, що нижчий за мінімальний (за 4173 грн)
  • сім’ї, в у складі яких відбулись зміни протягом минулого року

Окрім того, готівкову субсидію тепер отримуватимуть не всі домогосподарства, а лише ті, що не мають заборгованості за комунальні послуги.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як облгази обманюють споживачів

Отже ті, хто станом на початок місяця мають заборгованість за оплату комунальних послуг, будуть переведені на безготівкову форму виплати субсидій. Кошти надходитимуть не на рахунок пільговика, а переказуватимуться на рахунок Мінсоцполітики в Ощадбанку, а потім – виконавцям комунальних послуг згідно з реєстрами нарахувань. Але для нарахування субсидії потрібно буде погасити борг.

Водночас у Мінсоцполітики зазначають, що борги за газ, що виникли через коефіцієнт приведення до стандартних умов, що його запровадила низка облгазів, не враховуватимуть. Облгази зобов'язали подати в управління соцзахисту інформацію щодо застарілих боргів без урахування сум, що накопичились через зазначені коефіцієнти.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Літню субсидію розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4-му кварталах 2018 року. Допомогу на опалювальний сезон 2019-2020 рр. – на основі доходів 1-2-го кварталів 2019 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!