Що змінилось у пенсійному законодавстві. 5 фактів

3699 0
Верховна Рада проголосувала за внесення змін до пенсійного законодавства. За прийняття урядового законопроекту №2212 проголосували 238 депутатів. Закон було прийнято із 5 спроби.

Згідно із законом в Україні відбудеться:

- поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію;

- поетапне підвищення на 5 років страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років;

- для обчислення пенсії застосовувати середню заробітну плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2012, 2013, 2014 роки;

- пенсії працюючим пенсіонерам будуть виплачувати у розмірі 85 відсотків, але не менше 1423 грн. Ця норма діятиме до 1 січня 2016 року.

- Пенсії військовим, інвалідам 1-3 групи, учасникам АТО, членам загиблих учасників бойових дій скорочуватися не будуть.

Особам у період роботи на посадах, які дають право на призначення спеціальних пенсій (народні депутати, державні службовці та прирівняні до них особи, судді, прокурори та інші), пенсії, призначені відповідно до чинного законодавства України, не виплачуватимуться.

У ході обговорень в Раді уряд зобов’язався до 1 червня подати в Раду законопроект, що скасовує всі спеціальні пенсії та вводить єдине правило нарахування пенсій. Якщо такий законопроект не буде прийнято, то із 1 червня спецпенсії буде скасовано автоматично.

За матеріалами Української правди.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!