Що змінилося в медцентрі ЗСУ та прогноз військового на закінчення війни. Підсумки доби

1225 0
Нині 21 лютого та 363 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: ЗСУ

Фото ілюстративне: ЗСУ

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 11:35, відбій – о 13:07. В білорусі відбувся зліт МіГ-31К ВКС рф.

Ситуація на фронті: Щоб закріпити успіх на полі бою, Білий дім закликає Україну не зволікати з контрнаступом. Politico з посиланням на джерела зазначає, що адміністрація Байдена закликала команду президента Зеленського закріпити свої здобутки, завдавши контрудару. «За словами чиновників, Білий дім також рекомендував команді Зеленського готуватися до наступу вже зараз, оскільки зброя і допомога з Вашингтона і Європи надходять безперешкодно», – пише видання.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і далі зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках у районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар’їнки.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Гряниківку і Масютівку Харківської області; Білогорівку – Луганської та Васюківку, Берхівку, Бахмут, Василівку, Новобахмутівку, Водяне, Невельське та Мар’їнку –Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження ворога та один – по його ЗРК на вогневій позиції. Також уражено 2 позиції ППО окупантів та батарею РСЗО. Окрім того, наші захисники збили 3 БпЛА типу «Ланцет».

Читайте також: УГКЦ проголосило 24 лютого всецерковним днем посту, молитви та милостині. «Нехай цей день стане для нас нагодою комусь вчинити добро: сумного потішити, нагого одягнути, змерзлого зігріти, голодного нагодувати. У цьому часі жертвуймо свої духовні зусилля і наші молитви за перемогу українського народу в цій нерівній борні, а також за наше військо», – закликав Глава УГКЦ.

Та: «Ось вам рецепт, коли закінчиться війна». Волонтер, представник окремого батальйону територіальної оборони імені Петра Сагайдачного після частого запитання про те, коли закінчиться війна, пропонує пригадати слова Митрополита Шептицького. Він казав: «Більше поту – менше крові». Піт економить кров. Як тільки поту пролиється більше, ніж крові – ми переможемо.

Акцент дня: «Мусить змінитися». Що відбувається в медцентрі ЗСУ у Львові. Tvoemisto.tv відвідало Медичний центр ЗСУ, щоби дізнатися, що там змінилося для поранених військових, яким раніше доводилося стояти у черзі з 800 людей до різних лікарів.

Старший солдат Леонід Янчук прийшов до Центру для проходження МСЕК, щоби вона встановила групу інвалідності. Відстояв у черзі і має намір повернутися в частину. До цього побував у поліклініці ще в червні 2022 року після контузії для проходження ВЛК. Каже, приємно здивований змінами – сьогодні вже нема таких черг, як пів року тому: «Мусить уже щось змінитися. Минув рік війни, хлопці вже потомилися. Приїжджають усі побиті, як пси, а тут ще й потрібно три тижні щодня в чергах стояти. Радію, що є позитивні зрушення. Але шкода, що щось змінилося тільки після розголосу. На жаль, у нас по-іншому не буває…»

Ключові події:

1. Президент США Джо Байден прибув до Києва. З міркувань безпеки візит був таємним. Зазначається, що під звуки повітряної тривоги Байден вшанував пам’ять загиблих захисників України біля стіни пам’яті Михайлівського собору.

Глава ОП Андрій Єрмак назвав візит Байдена історичним і стратегічним. «Вирішуються чимало питань і будуть пришвидшені ті, які підвисли», – зазначив він.

Під час візиту в Київ президент США повідомив про новий пакет військової допомоги Україні у 500 млн доларів. Йдеться про поставку критично необхідного озброєння, включно з артилерійськими боєприпасами, системами для ураження бронетехніки та радіолокаційними системами.

Читайте також: Байдену пропонували зустріч із Зеленським у Львові. «Одна з ідей передбачала зустріч Байдена і Зеленського у невідомому місці на польсько-українському кордоні. Інша –проведення зустрічі у Львові, місті на заході України, яке кілька разів зазнавало російських авіаударів з початку повномасштабної війни, але залишається відносно безпечним», – розповів чиновник у Білом домі;

2. Стало відомо, коли в столичному метро демонтують погруддя Пушкіну, Горькому, Ломоносову та... Леніну. Дерусифікація триває. На черзі погруддя, присвячені російським діячам, які досі знаходяться на деяких станціях київської підземки.

Читайте також: Київський метрополітен відновив будівництво метро на Виноградар. Будівництво нових станцій розпочалося у 2019, завершити планували 26 листопада 2021 року;

3. ЄБРР інвестує 25 млн доларів в Індустріальний парк у Львові. Йдеться про парк М10, розташований за 60 км від українсько-польського кордону, який розбудовує Dragon Capital.

На цю ж тему: Заповнюваність київських офісів зменшилася до 83% протягом 2022 року – дослідження. Уперше відчутно по ринку офісних центрів ударила пандемія. Після повномасштабного вторгнення найактивніше почали покидали офіси IT та міжнародні компанії, які евакуювали працівників до інших міст та країн або оптимізували витрати;

4. На Львівщині кількість хворих на COVID-19 зросла на 43%. Впродовж минулого тижня в області провели 4861 досліджень на COVID, з них 772 – позитивні. Тиждень напередодні кількість хворих становила 537 осіб. Зареєстровано 3 летальні випадки.

Читайте також: Львівські медики вилікували 5-річного хлопчика від лейкемії. Три етапи протокольного лікування тривали 9 місяців та були ефективними – мама і малеча поїхали додому;

5. Стендап, концерти і вистави. Куди піти у Львові на тижні. Tvoemisto.tv рекомендує підбірку подій у місті.

Дуже вітряно. Синоптики розповіли, якою буде погода на тижні у Львові. Нині синоптики прогнозують часом дощ, вночі місцями із мокрим снігом. Температура вночі становитиме 1 – 6° тепла, вдень 5 – 10° тепла. 22 лютого синоптики не прогнозують істотних опадів. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла. Уень 2 – 7° тепла. В четвер, 23 лютого, погода буде хмарною з проясненнями. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла. Вдень 4 – 9° тепла. 24 та 25 лютого можливий дощ. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 6 – 11° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!