Що змінилося в роботі швидкої та на коли припаде пік весняної хвилі Covid-19. Головне за добу

1656 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Timon Studler for unsplash

Фото: Timon Studler for unsplash

До кого тепер їде швидка. В Україні змінились правила, за якими бригади швидкої допомоги виїжджають на виклики. Сортування дзвінків за номером 103, що надходять зі Львова та області, відбувається у диспетчерській службі на вул. Миколайчука. Поділ, зі слів медиків, потрібен для того, аби звільнити машини для екстрених та критичних випадків.

Tvoemisto.tv дізналось, як працюють диспетчери та до кого швидка допомога тепер не їде. Більше – тут.

Читайте також:  Медики, що відмовились від щеплення проти Covid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

Covid-19 – Головне. Весняна хвиля коронавірусного захворювання в Україні буде значно вищою і стрімкішою, ніж осіння. Як заявив кандидат біологічних наук, один з перших дослідників пандемії Володимир Галицький з Інституту біохімії, ця хвиля епідемії триватиме до середини травня, а пік припаде на початок квітня. Щоденна кількість нових випадків захворювання може сягати 40 тисяч, а смертей – понад тисячу. Він також додає, що через обмежені лабораторні можливості не всі нові випадки захворювання можуть зафіксувати.

Читайте також: У Львові прооперували вагітну жінку, яка мала проблеми із жовчевим міхуром

Штаб із протидії коронавірусу вирішив не закривати школи Львова на карантин. Проте заклади освіти, де виявлятимуть хворих на коронавірус, можуть самостійно переходити на дистанційне навчання.

Із понеділка, 15 березня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка запроваджують тимчасовий перехід на дистанційне навчання. Дистанційне навчання впроваджують з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби Covid-19.

Мандрівники, які планують поїздку до Туреччини, з 15 березня перед виїздом повинні будуть заповнювати електронну анкету. Форма розміщена на сайті МОЗ Туреччини і повинна бути заповнена протягом останніх 72 годин перед поїздкою.

Читайте такожВакцини для відомих. У Львові створили google-форму для щеплення від Covid-19

У Польщі за минулу добу зареєстрували понад 21 тисячу нових випадків коронавірусу, що є найбільшим показником з листопада.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Житомирській (1 310) і Вінницькій (940) областях, Києві (896), Одеській (757), Львівській (704) та Київській (697) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 704 осіб (600 – напередодні). Разом 85 038. В Україні коронавірус виявили у 12 946 осіб (9 084 за попередню добу). Загальна кількість 1 438 468 пацієнтів.

Читайте такожЛОДА сформувала п’ять земельних ділянок для будівництва полігону з вивезення сміття

Чергове РНБО. Рада національної безпеки і оборони доручила перевірити чи було державною зрадою ратифікація 236 нардепами у 2010 році «Харківських угод». У 2010 році тодішні президенти України і РФ Янукович і Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ. На розгляд парламенту ратифікація «Харківських угод» була винесена 27 квітня 2010-го, і це засідання стало одним із найскандальніших в українській історії.

РНБО також ухвалило проєкт «Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь». Подробиці стратегії не повідомляються.

Зазначається, що на наступному засіданні РНБО продовжить розгляд питань щодо запровадження санкцій до юридичних і фізичних осіб. Однак секретар РНБО Данілов так і не дав чіткої відповіді на запитання, чи будуть введені санкції проти Коломойського.

Читайте такожЧому депутатську допомогу львів'янам потрібно скасувати

Частковий бюджет розвитку Львова – Ринки Козловському. На сесії Львівської міськради депутати розглянули бюджет розвитку, але прийняли його частково. Фінансування отримали медицина та освіта. Також погодили фінансування сплати лізингів і виділення коштів на проєкти Громадського бюджету. Понад 33 мільйони гривень передбачили на фінансування робіт райадміністрацій.

Юридичний департамент ЛМР все ще напрацьовує відповідну ухвалу та позицію міста у справі із ринками «Винниківський» і «Підзамче». Міський голова Львова Садовий у коментарі Тvoemisto.tv заявив, що компенсація у розмірі 18 мільйонів гривень за майно цих двох ринків є нераціональною, але, назагал місто готове продати їх інвестору.  Донька львівського бізнесмена та депутата Козловського Софія Максимець отримала у власність Винниківський ринок та ринок «Підзамче». Її фірма незаконно перереєструвала ринки з комунальної у приватну власність. 

Читайте також: Коли львівські двірники отримають премії за негоду і скільки саме

Чудотворна ікона у Львові. Із 14 по 21 березня 2021 року у храмі св. мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії у Львові перебуватиме чудотворна ікона Розп’яття Спасителя з Зарваниці, коронована Папою Франциском. Помолитися біля ікони віряни зможуть з 8 ранку до 8 вечора щоденно. 

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!