Що зміниться для львів'ян з 1 лютого

1525 0
Із лютого на українців очікують зміни, що стосують залізничних сполучень, ремонту вулиць та виплат військовослужбовцям.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Нарахування виплат військовим

З 1 лютого нарахування додаткової грошової виплати військовослужбовцям напряму залежатиме від районів їхнього перебування, а також складності та специфіки завдань, які вони виконують. Водночас розмір премії військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не зміниться. Щомісячні бойові виплати у 100 тисяч гривень збережуть бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються. Зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів військових вишів, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій. Крім того, з 1 лютого збільшать розміри щомісячного основного забезпечення без додаткової винагороди військовослужбовців.

Ще один потяг зі Львова

«Укрзалізниця» розширила мережу залізничного сполучення для мешканців Полісся та Волині. Зокрема, призначила новий потяг №114/113 зі Львова до Харкова. Із 1 лютого по непарних числах поїзд вирушатиме зі Львова о 18:06 через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції, прибуваючи до столиці о 09:28. Прибуття до Харкова через Ворожбу та Суми – о 19:15. Зворотно по непарних числах з 3 лютого рейс відправлятиметься з Харкова о 06:52, надаючи жителям Харкова, Сум та інших міст ранкове сполучення з Києвом. Зі столиці о 16:00 поїзд рушає до Житомира, й далі через Полісся з прибуттям до Львова о 07:04.

Перекриття вулиць

Від завтра, 1 лютого, частину вулиці Яворницького перекриють для проїзду. Причиною є роботи з капітального ремонту. На вулиці замінять усі інженерні мережі та облаштують нове дорожнє покриття. Ремонт вул. Яворницького розпочався у жовтні 2021 року, однак через війну, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, було призупинено фінансування робіт. На час виконання ремонтних робіт проїзд вулицею перекриють до 1 вересня від будинку №8 до вул. Караджича. Об’їзд приватного транспорту відбуватиметься відповідно до затвердженої схеми організації дорожнього руху.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!