Що зміниться у лікарнях Львова найближчим часом. Три факти

5880 0
Встановлення шести флюорографів, оновлення наркозно-дихальної апаратури, облаштування шести кабінетів фізичної реабілітації, поява трьох рентген-операційних, а також збільшення кількості поліклінік, в яких записатися до лікаря можна буде в режимі онлайн, – такі зміни чекають на медичні заклади Львова найближчим часом. Про це розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради, під час зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров'я львів'ян?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
фото: facebook, hi.dn.ua

фото: facebook, hi.dn.ua

Кожен район Львова отримає новий флюорограф

«Цьогоріч ми подавали пропозицію на 88 млн гривень. Нам затвердили 30 млн на обладнання і 14,5 млн на реконструкцію, – розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я ЛМР, – Ці гроші використаємо на закупівлю шести флюорографічних документів для шести міських поліклінік за районним принципом. Тобто кожен район отримає новий флюорограф».

Читайте також: У двох львівських лікарнях з'являться нові рентген-апарати

За його словами, флюорографи вже встановили у 2-ій міській поліклініці (вул. Симоненка, 4) та в поліклінічному відділенні 1-ої міської лікарні (вул. Мазепи, 25). До 1 липня обладнання доставлять також до 4-тої (пр. Червоної Калини, 68) та 5-тої (вул. Виговського, 32) міських поліклінік. А до 10 липня ще два флюорографи мають з’явитися в 6-ій міській поліклініці (вул. Медової Печери, 1) та в 4-ій міській лікарні (вул. Стецька, 3).

У яких лікарнях та поліклініках з’явиться нове обладнання

«Також цього року плануємо створити три рентген-операційні у лікарні швидкої допомоги та у 8-ій лікарні. Очікуємо, що міська дитяча клінічна лікарня отримає сучасну відеостійку з гастрофіброскопом і колоноскопом для новонароджених, – зазначив начальник управління охорони здоров'я ЛМР. – Ми написали вже пропозиції і провели переговори, щоб нам виділили ще 30-35 млн гривень на оновлення наркозно-дихальної апаратури у всіх операційних усіх міських установ. Окрім того, плануємо відкрити ще шість кабінетів фізичної реабілітації для пацієнтів, які втратили рухові функції».

Читайте також: Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги

Як додав Володимир Зуб, у 8-ій міській лікарні (вул. Навроцького, 23) нещодавно у відділенні мікрохірургії ока запрацював факоемульсифікатор для проведення операцій щодо катаракти. Його вартість – 2,6 млн гривень.

Запровадження системи «Електронна реєстратура»

«Зараз у комунальних поліклініках діють часові норми на пацієнта, затверджені ще в далекі радянські часи: у середньому 7-12 хвилин. Ми намагаємося відновити систему запису, але у нас всі хочуть прийти на 8-му годину ранку і стати у живу чергу, – розповів Володимир Зуб,  – Тиждень тому ми презентували нову програму – електронна реєстратура у Комунальній 4-тій міській поліклініці, де можна записатися на прийом через інтернет, телефоном або ж просто зайти і попередньо записатись».

Читайте також: Лікар про public health у Львові, епідемії та дитячі хвороби, яких не помічають батьки

За його словами, існує домовленість, що електронна реєстратура буде поширена на все місто. «Ця система не дозволятиме дописувати неіснуючих пацієнтів на прийом. Окрім того, варто запровадити механізм, щоб мешканці писали заяви, в кого вони хочуть обслуговуватись – у яких лікарів. У Львові працює зараз приблизно 500 сімейних лікарів. Саме вони мають вирішувати більшість проблем зі здоров'ям своїх пацієнтів», – додав Володимир Зуб.

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу).

Опублікувала Юлія Сабадишина,
фото Богдана Ємця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!