Щоб уникнути мобілізації, деякі львів'яни втікають за кордон

2749 0
У Львові є чимало чоловіків, котрі попри отримання повістки так і не з’явилися у військкомати, виїхали за кордон.

Міліція Львова вже отримала перелік осіб, які уникають проходження служби у війську, повідомив заступник начальника Львівського міського правління ГУМВС Львівщини Володимир Гевко у прямому ефірі проекту «Телеміст єдності: Схід – Захід» між Львовом та Дніпропетровськом на телеканалі ZIK.

«У ньому близько 200 осіб. Зараз триває робота із їх розшуку», – зазначив Володимир Гевко.

Схожі проблеми є і в Дніпропетровську. Там третя хвиля мобілізації повинна охопити 10 тисяч чоловік. Призвано уже близько 4-х тисяч. Утім не всі, хто отримує повістки, готові виконувати свій обов’язок перед державою.

«Не можу назвати конкретну цифру, але таких випадків немало, – заявив заступник начальника відділу громадської безпеки Дніпропетровського управління міліції Максим Джихур. – Дуже багато осіб змінюють місце проживання, але при цьому не надають інформацію про нову адресу, не стають на облік у військкоматах».

Також, за його словами, багато людей не розуміють різниці між призовом і мобілізацією.

"Ми пояснюємо, що повістка не передбачає відправлення на фронт уже і зараз. Цьому передуватиме медичне обстеження, військові навчання. Після такої інформації багато хто змінює свою думку. Мовляв, ну якщо мене навчать стріляти з автомата, я готовий їхати", - пояснив Максим Джихур.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!