Політична реклама

Упродовж 2015-2019 років Львів наростив свої борги у вісім разів, – Синютка

2171 0
З 784 мільйонів гривень – аж до 6 мільярдів 770 мільйонів гривень.
Фото: Європейська Солідарність

Фото: Європейська Солідарність

Чинна міська влада веде Львів у неправильному напрямку. Місто живе в борг, інфраструктура не відновляється. Про це заявив народний депутат, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка.

«Львів – європейське місто, але система управління глибоко пострадянська», – наголосив він. На думку Олега Синютки, при продовженні управління містом Андрієм Садовим ще наступні 5 років, Львів замість того, щоб розвиватися, буде деградувати. Віддалятися, а не наближатися до Європи.

Він закликав львів’ян усвідомлено приймати рішення про свій вибір 25 жовтня.

Олег Синютка також детально розповів про стан фінансів міста, його бюджет і пов’язані з тим проблеми, які виникли внаслідок управління чинним міським головою Андрієм Садовим і його групою.

«Міська влада гроші в кредити бере, а щоб їх віддати, кожен львів’янин – від найменшого до найстаршого – має сплатити 9 350 гривень. Станом на 26 вересня 2020 року заборгованість міста по місцевих боргах та гарантіях складає величезні – 5 мільярдів 400 мільйонів гривень. Якщо ж додати відсотки, які треба буде сплатити за користування цими кредитними коштами, то це вже, 6 мільярдів 770 мільйонів гривень», – сказав Синютка.

Він також повідомив, що на той час поки працював заступником міського голови, боргова політика міста була поміркованою та результативною.

Синютка озвучив конкретні цифри щодо заборгованості міста і перспективи погашення боргів. Зокрема, з січня 2015 року боргові зобов’язання міста становили лише 784 мільйонів гривень. А впродовж 2015-2019 років, тобто за 5 років Львів наростив свої борги у вісім разів. Аж до 6 мільярдів 770 мільйонів гривень.

Оскільки 84% боргів залучено у валюті, а Львів не має валютних надходжень до бюджету, то такі борги зростатимуть безкінечно. Позичати у валюті, а не в гривні, економічно невірно. Але й запозичення Львова у гривні здійснені взагалі під космічні 18-19% річних.

Народний депутат звернув увагу на те, що на сплату борів немає коштів, оскільки більшість реалізованих містом проєктів некомерційні, їх реалізовують хронічно збиткові комунальні підприємства.

Читайте також: На голову Львівської ОТГ подалися 16 кандидатів. Хто вони?

«Так було не завжди», – наголосив Синютка. – «У 2014 році комунальні підприємства не дотувалися з бюджету міста. І тому повернення до відсутності збитків у діяльності комунальних підприємств, це одне з моїх головних завдань як голови Львівської ОТГ. Бо саме від цього у найбільшій мірі залежать перспективи розвитку Львова».

Олег Синютка ініціював створення Громадської комісії з аудиту фінансів Львова, з залученням провідних економістів, що спеціалізуються на фінансах місцевого самоврядування.

«Після проведення аудиту ми, нова влада Львівської ОТГ, запропонуємо найкращий спосіб виведення фінансів міста з кризи і конкретний план розвитку Львова. А Садовий відповідатиме за те, що забрав майбутнє у Львова, його теперішніх мешканців і їхніх дітей», – запевнив народний депутат.

Нагадаємо, 26 вересня на Високому Замку у Львові нардеп Олег Синютка презентував передвиборчу програму «Настав час Львова» як кандидат від «Європейської Солідарності» на посаду голови Львівської ОТГ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!