Політична реклама

Щоб встановити пам'ятник Шептицькому у Львові можуть перенести дорогу

1697 0
Щоб встановити пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому у Львові на площі біля Собору святого Юра, можуть перенести частину дороги з автобусною лінією.

Такий варіант облаштування площі обговорили 27 листопада на архітектурно-містобудівній раді, інформує Zaxid.net.

«Потрібна площа для пам’ятника митрополиту є на площі св. Юра. Але в існуючих габаритах скверу і проїжджої частини недостатньо місця, аби зробити якусь імпозантну площу, як хоче церква», – сказав головний архітектор проектів ПП «Рутенія» Юрій Криворучко, який проводив презентацію плану реновації площі.

Тому, пояснив він, розглядається варіант перенесення автомагістралі, яка йде з вул. Листопадового Чину частково на сквер, розташований біля корпусів Львівської політехніки навпроти Собору святого Юра.

«Я намагаюсь пропонувати мінімальну трансформацію скверу і мінімальну вирубку дерев у сквері. Вирубування дерев, звісно, безболісно не пройде. Адже Львів щільно забудований і зелені тут мало. Хочеться аби все було виважено», – сказав Юрій Криворучко.

 «Однак, – наголосив Криворучко, – 2015 року заплановані масштабні відзначення річниці народження та роковин смерті Андрея Шептицького, і пам’ятник до цього часу було б добре таки встановити».

Окрім того, за його словами, треба провести благоустрій площі святого Юра і схилу Святоюрської гори з боку вул. Городоцької.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!