Політична реклама

Щоб змусити львівських водіїв правильно паркуватись, у місті виставили додаткові наряди ДАІ

1434 0
Щоб вирішити проблему паркування на тротуарах та пішохідних переходах у Львові, потрібно внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оскільки притягнути до відповідальності водіїв, які припаркували машину, порушивши правила ПДР, і пішли геть, неможливо.

Про це повідомив начальник ВДАІ міста Львова Володимир Казмірук, - пише Zik. Наразі у місті виставили набагато більше додаткових нарядів ДАІ, але це не дає бажаного ефекту.

Відтак, за словами чиновника, щоб вирішити цю проблему у місті Львові, потрібно змінити адміністративний кодекс. Адже коли припаркований автомобіль з порушенням правил дорожнього руху і відсутній водій, ми нічого зробити не можемо – ні скласти адмінпротокол, ні вилучити номерний знак, ні здійснити відеофотофіксацію, – пояснив Казмірук.

За його словами, на сьогодні на ситуацію з нахабним паркуванням на тротуарах та пішохідних переходах можна вплинути лише виставивши більше нарядів ДАІ.

Казмірук зазначив, що раніше для водіїв-порушників правил паркування було набагато серйозніше покарання. Колись можна було вилучати номерні знаки. Тоді людина приїжджала в ДАІ, на неї складався протокол, водій оплачував штраф. Вилучалося посвідчення водія. На сьогодні посвідчення водія не вилучається. Якщо є водій, ми складаємо протокол, виносимо постанову. Він протягом 15 днів сплачує штраф, розмір якого 255-340 грн, – повідомив він. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!