Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

2618 0
Від початку вакцинальної кампанії на Львівщині уже провакцинували 1 млн мешканців.
фото: управління охорони здоров

фото: управління охорони здоров'я лмр

На Львівщині одну дозу вакцини від коронавірусної інфекції отримали 29% дорослого населення. Двома дозами вакцинувалися лише 20% людей, тобто лише кожен п’ятий. Про це під час брифінгу сьогодні, 26 жовтня, повідомив координатор із вакцинації від Covid-19 у Львівській області Олег Когут.

За його словами, це дуже низький показник, який не дає можливості хворобі зупинитися. Для колективного імунітету потрібно досягти принаймні 60-70% вакцинованості.

Читайте також: У Моршині, де вакцинували понад 70% мешканців, немає госпіталізованих із Сovid-19

Загалом від початку вакцинальної кампанії на Львівщині щеплення отримали трохи більше 1 млн мешканців. За вчорашній день провакцинувалось більше 17 тис. людей, проте і цього не достатньо. Щоб досягти колективного імунітету, за словами Олега Когута, щодня потрібно вакцинувати хоча б 20-25 тис. людей.

«Можливості у нас є, потрібно, щоб люди охочіше йшли. Якщо щодня будемо вакцинувати до 25 тис. людей, то до кінця року зможемо вийти на хороший показник і мати серйозний захист від коронавірусу», – каже він.

На його думку, ситуація у нас складна – щоденно у лікарні госпіталізовують понад 300 людей з коронавірусом. У реанімаціях зараз перебувають понад 207 людей, 60 – на апаратах ШВЛ. Зараз у лікарнях перебувають 3100 людей, 95% з яких невакциновані.

Читайте також: «Обдзвонювали всіх». Як живе містечко, де вакцинували найбільше людей

Олег Когут нагадав, що минулого тижня пункт щеплення відкрили на Головному залізничному вокзалі та у ТРЦ Кінг Крос Леополіс, а з наступного тижня свою роботу планує відновити центр вакцинації залізничників Рокс. Він працюватиме двічі на тиждень – у вівторок і четвер. Також у найближчих планах – відкрити центри вакцинації у великих містах, де мешкають понад 10 тис. населення.

Зараз в області працює 28 центрів вакцинації (частина зі щоденним режимом роботи, а решта – періодичним) та понад 180 пунктів вакцинації.

Нагадаємо, щоб коронавірусна інфекція не розповсюджувалась, потрібен колективний імунітет. Його вдасться досягти лише за умови щеплення 70% населення. Чи вдасться це зробити, читайте у дослідженні Tvoemisto.tv.

Тvoemisto.tv підготувало репортаж із курортного Моршина про те, як їм вдалося вакцинувати понад 70% дорослого населення. Детальніше читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!