Політична реклама

Щоб звернутися зі скаргою на водія маршрутки, потрібно зафіксувати час поїздки та номер машини

5267 0
Якщо в маршрутці водій хамить пасажиру, курить чи вживає ненормативну лексику, або відмовляється перевозити пенсіонерів, потрібно звертатися зі скаргою до управління транспорту Львівської міської ради та до профільної депутатської комісії.

Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова постійної депутатської комісії Інженерного господарства, транспорту та зв'язку Іван Гринда.

У таких випадках одразу потрібно зафіксувати час та дату, номер маршруту, номер машини.

Навіть якщо водій відмовляється називати своє прізвище, інших даних буде достатньо, щоб притягнути його до відповідальності. Також слід написати звернення  у профільну комісію та управління транспорту ЛМР, - розповів Іван Гринда.

Хоч існує вірогідність, що такого водія звільнити не вдасться. Профспілки на підприємствах за хамство дають догани, але не звільняють.

Є й проблема у тому, що і самі керівники підприємств часто не знають таких фактів. Як правило, керівники підприємств із задоволенням розлучаються з такими людьми, тільки їх потрібно вчасно про це інформувати, - зазначив Іван Гринда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!