Міськрада Львова може зменшити видатки на медицину та освіту, щоби вивозити сміття

2953 0
20 липня відбудеться ще одне засідання сесії Львівської міськради з цього приводу
фото: zik.uа

фото: zik.uа

Щоби знайти кошти на вивіз сміття міська рада Львова буде змушена переглянути видатки на освіту, медицину, культуру та дорожнє господарство, повідомив сьогодні на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, 25 млн грн., які згідно з рішенням Львівського міськвиконкому, переказали обласній адміністрації за вивезення сміття, «це дуже великі кошти».

Читайте також: Львівська ОДА пропонує визнати роботу Садового незадовільною

«Щоб ці кошти сьогодні знаходити, ми дивимось, що будемо врізати в культурі, медицині, освіті, де ми будемо менше робити робіт в дорожньому господарстві, бо безпека міста – на першому місці, а невивезені майданчики – це біда, бо це загроза захворювань» – сказав Андрій Садовий.

За його словами, сьогодні у місті залишалося 200 жахливо критично переповнених майданчиків».

Читайте також: Як позбутися відходів і заробити гроші. Перелік пунктів прийому вторсировини у Львові

За словами львівського мера, його збентежив той факт, що «деякі очільники з області пробують тиснути, щоб приховувати цей факт».

Андрій Садовий вказав, що по цих 200 майданчиках ситуація поки не зрушила з місця, однак, можливо, це станеться цього тижня. За словами мера, це майданчики, які обслуговує компанія АВЕ, яка «опинилася у найскладнішій ситуації».

За даними міської ради, станом на ранок 10 липня у Львові було понад п’ять тисяч тонн не вивезеного сміття, більшість якого – на перевантажувальній станції.

Як повідомлялося, минулого тижня виконком міської ради Львова погодив виділення 25 млн грн в якості субвенції обласному бюджету за вивезення відходів з міста.

Згідно з угодою, підписаною між ЛМР та ЛОДА, міська влада мала заплатити до 10 липня 150 млн грн. в якості компенсації за видатки перевізників.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!