У проекті будівництва церкви у центрі Львова врахували думку мешканців

6368 2
Щодо проекту будівництва церкви УПЦ КП у занедбаному сквері біля Ветеринарної академії надішло вісім пропозицій від мешканців, одна з яких ставила під сумнів її доцільність.
Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Більшість із них враховані в проекті детального плану, йдеться у матеріалах громадських слухань території в районі вулиць Пекарської та Левицького. Значна частина пропозицій стосувалися благоустрою території. На це архітектор проекту Юрій Столяров повідомив: «Проектом передбачається облагородження паркової зони, влаштування мережі пішохідних алей та освітлення. Також відведена ділянка для парафіяльної церкви». Мешканців зокрема цікавили гарантії виконання умов благоустрою забудовником. 
 
Одне зі звернень ставило під сумнів потребу побудови ще однієї церкви у центрі Львова. 
 
«Діючі державні будівельні норми (ДБН) та інші законодавчі акти не встановлюють обмеження чи нормуванні щодо кількості культових споруд і будівель у містах та селах. Тому, опираючись на законодавчу та нормативну базу немає підстав у визнанні недоцільності розміщення культової будівлі на території ДПТ. Рішення про відведення ділянки для церкви та її будівництво приймає міська рада з врахуванням рішень ДПТ, звернень Церкви, релігійної громади та з врахуванням результатів громадських слухань. Також хочемо зазначити, що в центральній частині Львова за останні 100 років не будувалось культових споруд, в той же час населення міста зросло в 4 рази. Зросла також кількість населення в самій центральній частині міста. Таким чином, немає підстав стверджувати в недоцільності нової церкви в центральній частині міста», – йдеться у відповіді розробника проекту.
 
 
Подавати зауваження та звернення щодо проекту детального плану могли мешканці району або власники нерухомості на прилеглих територіях. 
 
Як писало Tvoemisto.tv, будівництво храму Української православної церкви Київського патріархату планується у зеленій зоні поблизу Ветеринарної академії. Ініціативу будівництва підтримують представники громади церкви. На слуханнях також лунали думки, що благоустрій ділянки варто провести без будівництва нової церкви. 
 
Після обговорення з громадою, детальний план має затверджуватися на містобудівній раді та виконкомі міськради. У разі схвальних висновків ініціатори будівництва зможуть перейти до втілення проекту. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
22 Вересня, 2017 22:35
Кавітанд Кукурбітурил Там навколо купа церкв. Невже вірянам цього замало, чи для кожного потрібно побудувати індивідуальну церкву?
22 Вересня, 2017 12:45
боб 21ше століття на дворі.
Збудуйте школу чи дитячий садочок - зробіть вклад в розумовий розвиток своїх дітей чи внуків.
А не ще один заклад де вам будуть обіцяти манну небесну взамін ваших грошей...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!