Щомісячно Світовий банк виділятиме Україні 200 млн доларів, – Мінфін

1627 0
Гроші направлятимуть на оплату праці державних службовців та вчителів.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Щомісячно Світовий банк виділятиме для України близько 200 мільйонів доларів. Гроші направлятимуть на оплату праці державних службовців та вчителів. Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев в інтерв'ю «Укрінформу».

Читайте також: Україна отримала ще 495 мільйонів євро грантових коштів від Світового банку

За його словами, Міністерство фінансів шукає альтернативні джерела фінансування для потреб країни.

«Мінфін постійно шукає альтернативні джерела фінансування потреб держави. У тім числі, й на підтримку освіти. Тому вже зараз разом з іншими органами влади готуємо спільний зі Світовим банком проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”. Обсяг оголошеної допомоги становитиме $1,5 млрд», – розповів посадовець.

У межах цього проєкту передбачене відшкодування видатків Державного бюджету, здійснених для оплати праці працівників державних органів, а також заробітної плати вчителям закладів загальної середньої освіти.

В середньому, за словами посадовця, Світовий банк відшкодовуватиме по $200 млн щомісяця.

Читайте також: Міжнародна асоціація розвитку схвалила один мільярд доларів допомоги для України

Нагадаємо, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє, що закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги Україні зі США. Така допомога дозволить українцям вибити російську армію з української території.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!