Вивозили до 30 вантажівок лісу. На Львівщині викрили двох підприємців, які незаконно експортували деревину

1230 0
Зловмисники залучили службових осіб лісогосподарських підприємств з інших областей.
Фото: Управління СБ України у Львівській області

Фото: Управління СБ України у Львівській області

На Львівщині викрили підприємців, службовців Яворівського Національного природного парку, які масштабно експортували лісодеревину за межі України з використанням фіктивних документів. За попередніми даними, щомісяця ділки вивозили до 30 вантажівок, в яких містилося близько 1000 кубометрів лісу. Про це повідомили в Управлінні СБ України у Львівській області. 

Читайте також: У Львові викрили шахраїв, які виготовляли фальшиві документи для перетину кордону 

«Оперативники спецслужби встановили, що протиправну схему організували двоє підприємців Львівщини. Для безперешкодного вивезення лісопродукції до країн ЄС зловмисники фальсифікували документи», - зазначили в управлінні СБ України у Львівській області.

Правоохоронці задокументували зловмисників, коли ті передавали хабарі посадовим особам лісогосподарських підприємств Сумщини.

Для проведення цієї діяльності двоє підприємців залучили службових осіб лісогосподарських підприємств Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей, яким щомісяця виплачували близько 4 млн грн «відкатів» за «послугу» придбання необлікованої лісосировини та фальсифікацію документів щодо фактичної кубомаси.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 201-1, ст. 368 та ст. 369 КК України, і зараз тривають слідчі дії. Зокрема, встановлюють причетність службових осіб інших підприємств та установ лісової галузі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!