Щотижня у трамваях і тролейбусах Львова виявляють понад 600 пасажирів без квитків

2902 0
Без квитків їздять майже половина пасажирів.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

У Львові провели рейд-акцію, під час якої безквитковим пасажирам львівського електротранспорту замість штрафу пропонували купити проїзний на 30 днів. Цією акцією намагалися привернути увагу до несплати за проїзд.

Читайте також: На що (не) мають право львівські контролери. Інфографіка

За підрахунками ЛКП «Львівелектротранс» близько 30-40% пасажирів трамваїв та тролейбусів не платять за проїзд. Безквиткових пасажирів перевіряють контролери, адже від кондукторів у міському транспорті відмовились понад 10 років тому. У штаті комунального перевізника працюють близько 50 інспекторів-контролерів. Щотижня вони виявляють понад 600 порушників.

Інспектор-контролер працює без спеціальної форми, втім він повинен мати при собі картку-жетон з фотографією та посвідчення контролера. 

Читайте також: «Передайте на два повні». Сім способів оплатити проїзд у електротранспорті Львова

Нагадаємо, що з травня минулого року проїзд у міському електротранспорті Львова коштує 5 грн для звичайних пасажирів та 2,5 грн для пільгових категорій. Місячні абонементи на проїзд коштують 80 і 160 грн відповідно, а через інтернет 30-денний абонемент можна купити за 150 грн. Триденна проїзна картка буде коштувати 50 гривень.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!