Схеми на залізниці. ВАКС арештував кошти Ярослава Дубневича

1578 0
Народного депутата підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень через закупівлі «Укрзалізниці».
Фото: Депутатська група "Партія "За майбутнє"

Фото: Депутатська група "Партія "За майбутнє"

ВАКС заарештував кошти народного депутата, підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень ПАТ «Укрзалізниці» Ярослава Дубневича. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування проти Ярослава Дубневича

За рішенням суду, у нардепа арештували понад 100 тис. доларів США та понад 100 тис. євро, які у нього вилучили під час обшуків. Кошти арештували на час розгляду справи у суді.

Ухвала суду може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції протягом 5-ти днів з моменту її оголошення.

Як відомо, 27 грудня 2019 року детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання нардепа Дубневича. У сейфі знайшли 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро, які, за твердженнями його дружини, належать Дубневичу. Спочатку слідчий суддя ВАКС не заарештував вилучені кошти, проте пізніше апеляційна палата суду наклала арешт на готівку.

Ярослава Дубневича підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень через закупівлі «Укрзалізниці».НАБУ повідомило йому про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вищий антикорупційний суд відмовив у арешті нардепа з Львівщини Ярослава Дубевича та обрав запобіжний захід у вигляді застави в 90 мільйонів гривень. 8 листопада, його взяли під варту. Наступного дня він вніс заставу та вийшов з СІЗО. 

Додамо, що подружжя Ярослава та Наталі Дубневичів через львівський суд намагається поділити спільне майно. У разі поділу судом, арешт з майна, яке вже належатиме дружині Дубневича, доведеться зняти і його не можна буде конфіскувати у разі обвинувального вироку. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!