Політична реклама

Шестеро львів'ян – у списку переможців "Коронації слова"

2377 2
Цьогоріч до списку переможців всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова" потрапило шестеро львів'ян та один мешканець Сопошина, що на Львівщині. Найвищу нагороду – другу премію конкурсу здобув львів’янин Андрій Процайло за роман «Привид безрукого ката».
Фото: soli.com.ua

Фото: soli.com.ua

Ще одне "срібло" у номінації пісенна лірика отримала львів'янка Вікторія Амеліна за твір "Україна росте без мами", а дипломантом у цій категорії стала  Наталія Лущинська з твором "Рідна потвора".  

Спеціальну відзнаку "Вибір міського голови Львова" отримав Петро Лущик з села Сопошин Львівсьої області за роман "Тамплієри Короля Данила". Ще одну спеціальну відзнаку "Міжнародний вибір" отримав львів'янин Тарас Бондаренко за роман "Вічність на продаж" .

Відзнаку "Вибір видавця" у категорії твір для дітей отримала львів'янка Ірина Хомин зі своїм "Пером ангела". Спеціальну відзнаку за кращий твір про маму отримала львів'янка Ірина Федоришин.

Перемогу у цьогорічному конкурсі (повний список переможців) здобула киянка Тетяна Белімова з кіносценарієм "Вільний світ" про Другу світову, яка розкидала українців по всьому світу. "Мені важко сказати, але я думаю, що я пишу цікаво. "Книга про події Другої світової війни і як людина може розбудувати свій вільний світ в умовах тоталітаризму, де вона може себе знайти. Це історія моєї родини", – описує свій твір авторка.   

Щоби визначитися з переможцями, журі перечитало шість тисяч рукописів, серед яких чимало надійшло з-за кордону – від української діаспори з десятка країн. Найбільше хвилює сучасних авторів тема заробітчанства. Загалом, окрім головних премій – по двадцять тисяч гривень – роздали ще півсотні спеціальних відзнак, повідомляє 5 канал.

Довідка:

Коронація слова — Міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей. Конкурс заснований в 1999 році як спільний проект компанії «Крафт Фудз Україна» з телеканалом «1+1» як конкурс романів та кіносценаріїв. Результатом існування конкурсу стало видання понад 100 романів.


Читайте також:
21 Червня, 2014 00:34
Сергій Попадин Ольга Яворська, представниця Львівщини, є також лауреатом літературного конкурсу "Коронація слова 2014" за роман "На чужих вітрах". Вона ще й стала володаркою "Живописного пера від перекладача Крістіни Кельті.
21 Червня, 2014 00:25
Сергій Попадин Ольга Яворська, представниця Львівщини, є також лауреатом літературного конкурсу "Коронація слова 2014". Вона ще й стала володаркою "Живописного пера від перекладача Крістіни Кельті.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!