Шестиденки у школах Львова не буде, скасують канікули

4530 1
Впровадження шестиденки не схвалили ані освітяни, ані діти. Особливо ідея не сподобалася батькам. Отож у міськраді передумали. Тепер в управлінні освіти рекомендують скасувати осінні та весняні канікули, а робочими зробити тільки чотири суботи на семестр.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

"Впродовж трьох тижнів ми з керівниками навчальних закладів, педагогами та батьками розглядали структуру навчального року, різні її варіанти. Наразі дійшли певного консенсусу. Наші остаточні рекомендації – скасувати осінні та весняні канікули й відпрацьовувати чотири суботи на семестр", – розповіла начальник управління освіти Львівської міськради Галина Слічна, пише Львівська пошта.

Таким чином, навчальний рік у школах Львова розпочнеться 1 вересня і повинен закінчитися не пізніше 1 липня.

Перший семестр триватиме до 5 грудня, а з 8 грудня по 25 січня у школах будуть зимові канікули. Учні відпрацьовуватимуть у першому семестрі дві останні суботи вересня та дві перші суботи жовтня, а у весняному семестрі – дві суботи травня (у школярів не буде вихідних 9 березня, 1 травня, 4 травня, 11 травня). Проте це не стосується школярів 1 – 4 класів, для яких ущільнять програму, а в чотири робочі суботи проведуть навчальні екскурсії. З 26 січня до 29 травня триватиме другий семестр.

"Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки, протягом навчального року має бути 30 днів канікул. Ми вкладаємось у норми", – зазначила Галина Слічна. Структура навчального року є рекомендаційною: школи мають її або підтримати, або запропонувати свій варіант. Щоправда, його має затвердити управління. Головний критерій для того, щоби там дали “добро”, – дотримання вимог МОНу щодо зменшення споживання газу в новому опалювальному сезоні на 30%.


Читайте також:
28 Серпня, 2014 15:05
Роман з Левандівки Чи розглядалося в управлінні освіти , щоб на цей нелегкий час відмінити уроки , які майже ніколи не згодяться у майбутньому , таких можна нарахувати декілька , а замість них вивчати необхідне у житті . Цим самим основну шкільну програму можна освоїти і при наданні дітям канікул (відпочинку) .
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!