Львів'ян кличуть у «Шевченківський гай» на закликання весни. Програма

1166 0
Є традиція, коли діти вибігають на вулицю зі спеченими з тіста пташками та закликають весну веснянками.
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

У Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького 18 та 19 березня відбудеться інтерактивний етнографічний захід «Закликання весни».

У гаю хочуть продовжити традицію українців, коли після довгої зими, на свято «Сорока святих», діти вибігали на вулицю зі спеченими з тіста пташками та закликали весну веснянками і вигуками. Молодь і підлітки водили хороводи, співали пісень.

Програма давніх звичаїв та забав:

  • пізнавальна прогулянка музеєм із відвідуванням давньої школи (с. Бусовисько 1880 р.);
  • знайомство з пернатими жителями музею;
  • майстер-клас із виготовлення пташок з тіста;
  • виставка екзотичних птахів;
  • інтерактивне етнографічне дійство «Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо» (загукування – закликання весни, водіння гаївок, забави та конкурси).

Для участі запрошують групи 25-30 осіб. Тривалість забав – 90 хвилин. Вартість – 80 грн для дітей (з урахуванням вхідного квитка - 30 грн). Попередній запис обов'язковий (093 48 55 496 та 097 32 111 31).

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!