Шевченківський гай у Львові змінить назву та отримає нового покровителя

4566 0
Сесія Львівської міської ради ухвалила рішення про присвоєння Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.
фото: uFest.in.ua

фото: uFest.in.ua

Депутати проголосували за присвоєння Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Фактично, Музей отримав нового патрона, – інформує прес-служба ЛМР.

«Однією з найбільших візиток Львова є Музей народної архітектури та побуту, в народі його називаю Шевченківський гай. На кожне Різдво, кожен Великдень багато львів’ян, багато гостей приходить туди. І сьогодні є ще один додатковий виток розвитку музею в тому, що музей офіційно отримує ім’я Блаженнішого Климентія Шептицького, який відповідно до дуже багатьох історій, історичних довідок разом із братом достатньо багато зробили для розвитку Львова і для розвитку цієї території», – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Читайте також: Львів’яни хочуть, щоб головна ялинка міста була штучною. Результати опитування

Рішення було прийнято з метою вшанування блаженного Климентія Шептицького, завдяки участі котрого на територію Музею народної архітектури та побуту була перенесена унiкальна пам’ятка сакрального мистецтва – церква св. Миколая Чудотворця з с. Кривки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!