Шевченківський гай запрошує львів’ян на закликання весни

2451 0
Закликання весни – один із найцікавіших звичаїв нашого народу. Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» продовжує відроджувати традиції та запрошує дітей та їхніх батьків на обрядове дійство - «Закликання весни».

Захід передбачатиме:

- тематичну екскурсію «Почуй пташку». Під час екскурсії ви дізнаєтеся, які саме пташки проживають у нашому музеї, зможете побачити їх, навчитися відрізняти спів різного виду пташок;

- обрядове дійство «Закликання весни» на галявині біля церкви: веснянки, традиційні ігри та забави, розвішування виготовлених пташок на деревах, прикрашання дерев стрічками;

- відвідини пасічника «Дядька Олексія»;

- майстер-клас поведінки з хижими птахами від Спілки Соколярів «Сапсан»;

- інтерактивну лекцію-гру із імітуванням звуків птахів свистунцями – давніми музичними інструментами;

- лекцію про пташок, що нас оточують;

- презентацію різного виду дерев’яних калатал від народного майстра Богдана Новака;

-  найрізноманітніші майстер-класи із виготовлення пташок, що передбачають випікання пташок, виготовлення з ниток, з сіна та технікою орігамі.

Особливістю свята буде одноденна виставка живих птахів «Пташки західної України та екзотичні папуги» від Міського дитячого еколого-натуралістичного центру, яка діятиме в саме в день заходу.

Детальніша інформація за тел. (032)2712101  або на сайті музею.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!