Шість безкоштовних офлайн-курсів для тих, хто хоче стати ІТ-фахівцем

30827 2
Сьогодні багато українців задумалися про те, щоб перекваліфікуватися в IT-фахівців. Це, мабуть, єдина галузь, яка не постраждала від девальвації гривні та економічної кризи. Зарплати програмістів прив'язані до курсу долара, а кількість вакансій для них тільки зростає. Однак навчитися на айтішника дорого – враховуючи поточну ситуацію в країні, для більшості це серйозний удар по кишені. Coursera теж підходить не всім – деякі люди не засвоюють інформацію онлайн.
Фото: it-it.facebook.com

Фото: it-it.facebook.com

AIN.UA нарахував шість безкоштовних офлайн-курсів для тих, хто не може вчитися в інтернеті.

Coding for Future

Ініціативу запустив освітній фонд BrainBasket за підтримки міністерства оборони і приватних освітніх організацій. Coding for Future призначений для учасників АТО і переселенців, які хочуть змінити професію на IT. На курсах вони зможуть безкоштовно опанувати професію молодшого інженера з тестування ПЗ (Junior QA engineer). Ніяких тестів для участі в програмі здавати не потрібно, достатньо просто подати заявку на участь. При відборі учасників оцінюється тільки мотивація розвиватися саме в IT-сфері.

У Києві курси вже стартували – сьогодні кілька людей займаються у навчальних центрах в Києві, а на наступному тижні буде запущено ще три групи, що складаються виключно з переселенців, з якими працюватимуть викладачі-волонтери. Також на найближчі тижні заплановано старт програми в Дніпропетровську, Одесі та Львові.

Bionic University

Незважаючи на те, що наймасштабніший в Україні технопарк, ймовірно, все-таки не буде побудований, університет Bionic продовжує працювати. Ініціатива фінансується благодійним фондом Василя Хмельницького «Шляхи в майбутнє», завдяки чому навчання в більшості програм безкоштовне. Проте стати слухачем курсів можуть не всі – бажаючі проходять тестування та відбір за співбесідою з експертами Bionic University.

Університет знаходиться в Києві на території «Києво-Могилянської Академії» і пропонує великий вибір різноманітних курсів і програм. Тут можна вивчити розробку програмного забезпечення, отримати управлінські навички та підприємницькі знання. А ще на базі Bionic University функціонує хаб Coursera, де можна в режимі офлайн закріпити отримані через інтернет знання за підтримки компетентних викладачів.

SoftServe IT-Academy

Багато IT-компанії також готові безкоштовно навчати людей, щоб поповнювати власний штат якісними і лояльними фахівцями. Українська софтверна компанія SoftServe спеціально для цих цілей запустила на базі своїх представництв у Львові, Дніпропетровську, Рівному, Чернівцях, Івано-Франківську та Києві безкоштовну академію, орієнтовану на студентів старших курсів технічних спеціальностей і людей з невеликим досвідом. Щоб потрапити на безкоштовний курс, потрібно успішно пройти конкурсний відбір, тому бажано мати базові знання з обраної дисципліни і хороший рівень англійської. У SoftServe IT-Academy викладають десять різних спеціальностей, серед яких такі високо затребувані мови як Java і .NET. Курси тривають від двох до чотирьох місяців.

Навчальний центр EPAM Systems

Тренінг в EPAM Systems – це, скоріше, можливість підвищити свою кваліфікацію в обраній дисципліні, ніж вивчити її з нуля. Навчання також орієнтоване на студентів старших курсів технічних спеціальностей і триває кілька місяців. Участь у програмах можливо тільки після проходження відбіркового тестування, яке проводиться два рази на рік - у лютому та вересні.

Курси від EPAM проходять у Києві, Львові та Харкові. Напрями підготовки: Java, .Net і тестування (ручне та автоматизованe). На курсах учасникам пропонують не тільки знання і досвід, але також можливість працевлаштуватися в одній з найбільших аутсорсингових компаній в Україні - EPAM Systems.

Intersog Labs

Українська компанія Intersog відкриває школу iOS- і Android-розробки в Одесі. Умови такі ж, як в EPAM і SoftServe - претенденти проходять тестування, кращі отримують зелене світло і, за умови успішного проходження курсів, можуть отримати роботу в Intersog.

Поки дисциплін всього дві, але в 2015 році, за словами представника компанії, в Intersog Labs з'являться й інші програми. Навчання триває три місяці по два заняття на тиждень і проходить у вечірній час. Навчальні класи знаходяться в одеському офісі компанії за адресою вул. Маршала Говорова 18.

GL BaseCamp

GL BaseCamp – це партнерська програма однієї з найбільших українських софтверних компаній GlobalLogic з провідними технічними вишами в Україні. IT-курси проходять на території технічних університетів Києва (КПІ), Львова (Львівська політехніка) та Харкова (ХНУРЕ). Також програма готується у Миколаєві.

Навчання в GL BaseCamp безкоштовно і взяти участь у ньому можуть всі охочі. Попередньо їм доведеться пройти відбір, як і в інших подібних ініціативах. Навчання триває близько трьох місяців і проводиться за додатковою (не університетською) програмою в спеціальному приміщенні університету. Кращим випускникам GlobalLogic також можуть запропонувати працевлаштування в компанії.


Читайте також:
6 Травня, 2018 01:55
Gromov Maksim [***]s://java.[***]/ - Курси java у львові стаціонарно та онлайн!
10 Грудня, 2014 10:19
Павло "автоматізірованноe" тестування, то яке?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!