Шість будівель Львова занесли до держреєстру пам’яток. Перелік, локації

2566 0
Йдеться про житлові будинки на Грабовського, 6а, Кучера, 15, Магазиновій, 3, Тарнавського, 35, а також вілли на Костя Левицького, 23 та Мучній, 50.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Управління охорони історичного середовища ЛМР отримало офіційне підтвердження того, що шість будівель Львова внесли до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Зокрема, йдеться про житлові будинки на Грабовського, 6а, Кучера, 15, Магазиновій, 3, Тарнавського, 35, а також вілли на Костя Левицького, 23 та Мучній, 50.

Будинок на вул. Тарнавського, 35

Об'єкт розташований в межах історичного ареалу Львова. Його збудували у 1922 році за проектом архітектора Тарновецького у можерністичному стилі.

Будинок на вул. Магазинова, 3

Будинок розташований в межах історичного ареалу Львова. Його побудували у 1906 році за проектом архітектора Бруно Бауера в стилі сецесії.

Будинок на вул. Грабовського, 6а

Житловий будинок у стилі модернізму. Розташований у межах історичного ареалу Львова.

Вілла на вул. Мучній, 50

Двоповерхова житлова вілла, розташована біля Шевченківського гаю. Збудована у 30 роках ХХ століття.

Вілла на вул. Костя Левицького, 23

Будинок під № 23 на вул. Костя Левицького вирізняється своїм розташуванням у суцільній забудові вулиці, бо відсунутий від лінії, яку підкреслює столітня ґратчаста огорожа. Збудований 1888 р. архітектором Владиславом Ґодовським, як приватна вілла. 1911 року будинок викупила релігійна християнська (протестантська) громада менонітів «Керниця-Львів», яка адаптувала його до своїх потреб, надбудувавши 1925 року ще одним поверхом. У радянський час будинок функціонував як житловий. Тепер приміщення будинку є у власності родини Доскічів.

Будинок на вул. Кучера, 13

Чотириповерховий житловий будинок, розташований на Клепарові. Збудували його у 1910 році.

Нагадаємо, як повідомляла раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, минулого року подало до Міністерства культури 30 будівель, які пропонувало занести до Держреєстру пам’яток культурної спадщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!