Шість головних правил економії грошей

4239 0
Однією з позитивних рис характеру завжди вважали розумну економію. Адже уміння зберігати і підтримувати сімейний чи особистий бюджет від природи дається далеко не кожній людині. Але цієї нелегкої справи можна навчитися, освоївши кілька основних правил економії.
фото: www.unicas.pe

фото: www.unicas.pe

1. Ведіть облік фінансів.

Може, це звучить понуро, але значною мірою привчить вас до дисципліни. Ведіть щоденні записи, скільки і на що ви витратили гроші. В кінці місяця зможете з’ясувати, які витрати були дійсно потрібними, а яких наступного разу можна уникнути.

2. Відмовляйтеся від необдуманих покупок і витрат.

У цьому вам допоможе складання списку перед походом у магазин. Ретельно продумуйте, що вам дійсно необхідно, а що можна купити і наступного місяця. Помічено, що імпульсивно вчинені покупки не тільки спустошують гаманець, але й виявляються абсолютно непотрібними в господарстві.

3. Намагайтеся не брати кредити.

Якщо вам все-таки необхідно взяти кредит, то робіть це в перевірених банках. А краще подумайте, де можна позичити грошей (родичі, знайомі) в розстрочку і без відсотків.

4. Не витрачайте величезні суми на розрекламований товар.

Досвід підказує, що завдяки рекламі – виробнику часто вдається продати абсолютно неефективний і неякісний товар. Віддавайте перевагу вітчизняним аналогам дорогих закордонних.

5. Щомісяця відкладайте частину доходів на великі покупки.

Не збираєте просто так, а збирайте тільки на конкретне придбання. Наприклад, на ремонт у дитячій або добрий холодильник. Так у вас з’явиться мета, і буде менше спокуси спустити всі накопичення на непотрібні витрати.

6. Не давайте в борг.

Особливо малознайомим або ненадійним людям. Доброта – це добре, але у всякому ділі (тим більше грошовому) повинна бути мудрість.

Джерело: Корисні поради

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!