Шкарлета, проти якого протестували у Львові, призначили міністром освіти

2001 0
Сергія Шкарлета призначили т.в.о. міністра 25 червня.
Фото: МОН

Фото: МОН

Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. За проголосували 226 народних депутатів.

За його кандидатуру голосували фракції «Слуга народу», «Опозиційна платформа «За життя», «За майбутнє» і депутатська група «Довіра». «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос» не голосували. 

Додамо, що Сергія Шкарлета призначили заступником міністра освіти та виконувачем обов’язків очільника МОН 25 червня 2020 року.

Читайте також: Нацагентство з питань якості освіти виявило плагіат у роботах в.о Міністра освіти Шкарлета

Нагадаємо, що Сергія Шкарлета призначили т.в.о. міністра 25 червня. Після цього у Львові мітингували проти нового очільника МОН. Показовим було те, що у статті, на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами. Проти призначення Сергія Шкарлета Міністром освіти і науки ректорат УКУ озвучив іще 1 липня у своєму зверненні «Хибне рішення, яке неможливо замовчати». В УКУ наголошували, що їх дивує поведінка влади, яка не просто показово нехтує зверненнями авторитетної академічної громадськості щодо звинувачення кандидата на посаду Міністра у плагіаті, а й не бере до уваги офіційні експертні висновки Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!