Школа управління дронами для військових та демонтаж ялинки незламності. Головні події дня у Києві

944 0
Дайджест новин за 20 січня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Внаслідок падіння вертольоту в Броварах загинула матір трьох дітей 

Учора внаслідок авіатрощі в Броварах загинула мама трьох дітей Марина Грановська. У момент падіння гелікоптеру жінка вела у дитсадок синочка.

Верховний Суд визнав будівництво на Шулявці незаконним

Верховний Суд визнав будівництво житлового хмарочоса на проспекті Перемоги, 50А в Києві незаконним. Проєкт передбачав будівництво двох башт, найвища з яких, як випливає зі схеми на сайті, сягала б 51 поверху. За словами громадськості, будівництво гіпервисотного і гіперважкого монстра прямо над лінією метрополітену несло би ризики для життя всіх, хто користувався би метро під цим будинком.

Школа управління дронами для військових 

В Україні відкрили професійну школу військового навчання управлінню БПЛА «Крилаті». Курс розробили для військовослужбовців, які вже мають досвід керування дронами, аби вони розвинули свої навички. Заняття триватимуть п'ять та десять днів в залежності від поточних навичок тих, хто навчатиметься.

Презентація моделі відновлення психічного здоров’я для постраждалих від війни

У Києві відбулася презентація мультимодальної моделі відновлення психічного здоров’я для постраждалих від війни на основі досвіду центру «Лісова поляна». У центрі наголошують, що реабілітація передбачатиме інтегративний підхід.

Затримання послідовниці колаборанта Стремоусова 

СБУ затримала послідовницю колаборанта Кирила Стремоусова, яка поширювала ворожу пропаганду. Вона намагалась організувати розгалужену мережу поширення в інтернеті кремлівських наративів щодо війни в Україні. Затриманою виявилась громадянка рф, яка у 2007 році приїхала в Україну та оселилася у Бучанському районі Київщини. Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Допомога київських комунальників Херсону 

До Києва повернулися комунальники, які допомагали налагодити процес прибирання і вивезення сміття в Херсоні. За 3 дні столичні комунальники вивезли з Херсона самоскидами 480 м3 побутового та 100 м3 будівельного сміття. Додамо, що на допомогу з Києва виїжджали 6 одиниць техніки та 9 комунальників.

Пожежа біля метро «Лук’янівська»

Вночі біля станції метро «Лук’янівська» згоріли кіоски, з яких торгували шаурмою та кавою. Внаслідок пожежі 2 кіоски згоріли повністю, частково пошкоджено один з кіосків, що розташований поруч. Причину виникнення пожежі встановлюватимуть правоохоронці.

Демонтаж ялинки незламності

На Софіївській площі в центрі Києва демонтують ялинку незламності.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!